• DOLAR 32.522
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.516
  • ...
SON DAKİKA
Umut Kervanı Vakfı Mali'de 6 su kuyusu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyada 2 milyardan fazla insan temiz suya erişim sorunu yaşarken, Umut Kervanı Vakfı tarafından başlatılan "Su Kuyusu Projesi" ile binlerce insan, hasret kaldıkları temiz suya kavuşuyor. 

Batı Afrika ülkesi Mali'nin kurak bölgelerinde 6 temiz su kuyusunun açılışını gerçekleştirerek bölge halkının hizmetine sunan Umut Kervanı Vakfı, on binlerce insana umut oldu.

Açılan kuyular, sadece bölgedeki temiz su sıkıntısını çözmekle kalmıyor, kirli suyun sebep olduğu bulaşıcı hastalıkların önüne geçerken bölgedeki tarım ve hayvancılığın da gelişmesine katkı sağlıyor. 

 

Vakıf, Türkiye'de hayırseverler adına Mali'de inşa ettiği su kuyusu hayratlarının açılışını gerçekleştirdi.

Dualar eşliğinde açılan hayratlar, bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin temiz su ihtiyacını karşılayacak.

Hayata geçirilen kuyu projeleri, temiz içme suyuna ulaşmada yerel halka büyük kolaylıklar sağlarken, kuyu açılışlarındaki heyecan ve mutluluk insanların yüzlerine yansıyor.

Vakfın bu kapsamda açılışlarını yaptığı su kuyusunda yaşanan ve görüntülere yansıyan mutluluk ve "paylaşma heyecanı" Vakıf gönüllülerini de duygulandırdı.

Açılış sonrası çocuklara oyuncak ve şeker dağıtan vakıf yetkileri, onlarla oyunlar oynadı.

"Afrika'da milyonlarca insan temiz suya ihtiyaç duyuyor"

Öte yandan vakıf yetkilileri daha önce açtırdığı su kuyularını ziyaret ederken, bazı bölgelerde açtıracağı hayratın da temellerini attı.

Burada bir açıklamada bulunan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Afrika ülkelerinde kavurucu sıcakların da etkisiyle milyonlarca insanın temiz suya ihtiyaç duyduğunu, çevrelerindeki kirli ve sağlıksız sular için de her gün kilometrelerce yol yürümek durumunda kaldıklarını söyledi.

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran

Bu sorunları çözmek için su kuyusu açmaya devam ettiklerini bildiren Kurtaran, "Her gün insanların susuzluktan öldüğü bu coğrafyada, kardeşlerimizin susuzluğunu giderecek onlara ab-ı hayat olacak su kuyuları açıyoruz. Rabbim hayırseverlerimizden razı olsun inşallah. Allah-u Teala kendilerine cennette yüksek makamlar nasip eylesin." duasında bulundu.

Mali'nin kırsal bölgelerinde 6 su kuyusu açtıklarını belirten Kurtaran şunları kaydetti:

"Mazlum ve muhtaç kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için açtığımız su kuyuları, sürekli kullanabilecekleri sağlıklı ve temiz su ihtiyacını karşılamakla kalmıyor, bölgedeki tarımsal ve hayvansal faaliyetlerinin gelişmesine de vesile oluyor." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir