• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA-PAR Karlıova İlçe Teşkilatı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Karlıova İlçe Teşkilat binası, Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut`un da katılımıyla tekbir ve salâvatlarla açıldı. Karlıova ilçe teşkilatı açılış programına Karlıova merkez başta olmak üzere çevre köylerden katılım büyüktü.


Açılış programı Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Yavuz Bingöl, "Bu teşkilatımızı Hakka hizmeti ölçü olarak açmak üzere ve sizin de desteğinizle inşallah yürüyüşümüze başlayacağız. Biz biliyoruz ki, halkı razı etmenin yolu Hakkı razı etmekten geçer. Hakkı razı etmeyen halkı hiç razı edemez. İnşallah siz değerli halkımızın desteği ile beraber sevgi, kardeşlik duyguları içerisinde bu teşkilatımızı açacağız. Hür Dava partisi olarak, size hizmete talip olduk. İnşallah maneviyatımızdan taviz vermeyerek hak için halka hizmet etmeyi kendimize şiar edineceğiz" dedi.


Açılışta bir konuşma yapan Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, "Bu dava, Bediüzzaman`ın ayağı burkulduğunda `Ah, davam` demesi, Şeyh Said`in darağacına giderken bile davasından ödün vermediği bir davadır. Eğer Müslümanların inançları serbest olsaydı ve insanlığa sunulan hizmet yeterli olsaydı, inanın bu partiye ihtiyaç duyulmazdı. Siyaset ticaret kapısı değil, rızık kapısı değil, hizmet yeridir" ifadelerini kullandı.


Açılışta Kürtçe bir konuşma yapan Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, "Bu dava Said Nursi`nin, Şeyh Said`in davasıdır. Bu dava uğruna zülüm gören Peygamberlerin davasıdır. Bu dava Hz. Musa`nın, Hz. Nuh`un ve Hz. Şit`in davasıdır. Karanlık bir denizde balığın içinde çaresiz iken bile `Lailaheillalah` diyen Hz. Yunus`un davasıdır" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalarının ardından Karlıova ilçe başkanı Yavuz Bingöl, Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ve Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı kurdeleyi beraber kesip, açılışı yaptılar.


Gelenlere ikramda bulunuldu. Tebrikler geç saatlere kadar sürdü. (Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir