• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Aktif Gençlik Topluluğu Kutlu Doğum etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Siirt Üniversitesinde Aktif Gençlik Topluluğu, Üniversite Konferans Salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe Siirtliler, özellikle de bayanların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Hz. Peygambere salavatlar getirildi. Gelen misafirlere gül ve çikolata ikram edildi.


Etkinlik, A. Aziz Tetik Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Açılış konuşmasını yapan Aktif Gençlik Topluluğu Başkanı Mustafa Erdem, "Allah Resulü`nü (s.a.v) anarak ve O'na olan sevgimizi göstererek, O'nun ahir zaman kardeşleri olmamız temennisiyle, anamızı, babamızı ve nefsimizi Sana feda ediyoruz" dedi.


Ardından Mustafa ve Derviş sahneye çıkarak Siirtlileri coşkulandırdı.


Kutlu Doğum etkinliğinde bir konuşma yapan M. Emin Yıldırım Hoca, "Kutlu Doğum ayında milyonları meydana toplamak, bu bölgelere has olan bir şeydir. Sizler taşıyacaksınız bu sevdayı diğer bölgelere. Şu anda halkta bir Muhammedi sevda var, halka Muhammed (s.a.v) denilince, göğüslerde pır pır eden bir aşk var. Bir güzellik var, bu güzellikleri ve sevdayı farklı ortamlara ve farklı yerlere çekmemiz lazımdır. Peygamberin ahlakından, siyerinden ve Kuran'ı yaşamından beş ana madde ile açılanırsa, birincisi kifayet miktarı ilim, ikincisi güçlü bir irade, üçüncüsü Kur'ani bir ahlak, dördüncüsü büyük bir emel, beşincisi de zorluklara karşı sabırdır'' ifadelerini kullandı.


Etkinlikte Aktif Gençlik Topluluk Danışmanı Ata Pesen tarafından M. Emin Yıldırım Hoca'ya plaket verildi.


Etkinlik, Aslan İpek Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi. (Hamza Kezer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir