• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Öğrencilerden anlamlı Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İluh Anadolu Lisesi öğrencileri, İl Kültür Merkezinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik düzenledi. Lise öğrencileri tarafından düzenlenen program büyük ilgi gördü.

 

Etkinliğe Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, bazı kurum müdürleri ve STK temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Peygamber sevdalısı öğrenciler etkinliğe gelenlere, gülsuyu ve çeşitli ikramlarda bulundu. Ardından etkinlik, Musa Sunca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Batman İluh Anadolu Lisesi Müdürü Emrullah Arslan, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaparak, öğrencilerin hazırladığı etkinliğin anlamlı olduğunubelirterek, tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

 

Peygamberimizin verdiği mesajları hayatımıza taşımamız gerekir

Açılış konuşmasının ardından Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu kısa bir konuşma yaparak, Peygamberimizi anmak için O'nu sadece bir haftaya sığdırmanın doğru olmadığını ve bu anlamda özellikle bölgede STK'ların ve vatandaşların Peygamberimiz için yaptıkları etkinlikleri çok anlamlı bulduğunu söyledi.

 

Peygamberimizi sevmenin sadece dilde olmaması gerektiğine dikkat çeken Karataşoğlu, O'nu her yönüyle anlamak, hayatımıza taşımak gerektiğini belirtti. Karataşoğlu, "Peygamberimizi gerçekten bilmek için O'nu iyi anlamak ve sıkça hayatını okumak gerekir. Peygamberimizin hayatını anlayarak O'nun verdiği mesajları hayatımıza taşımamız gerekir" dedi.

 

Daha sonra "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" adlı sine vizyon gösterimi ile program devam etti. Ardından okulun öğrencilerinden oluşan ilahi grubu tarafından ilahiler okundu.

 

Bütün dünya Muhammedi gençliğe muhtaçtır

İlahilerin ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Şemsettin Dursun, 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' hakkında duygulu bir konuşma yaptı. Dursun, "Bir Muhammedi gençlik yaşanıyor. Gençler tarafından hazırlanan bu etkinlikten dolayı çok duygulandım. İnşallah, bu Muhammedi gençlik bütün sorunlarımızın ilacı olacak. Bütün dünya Muhammedi gençliğe muhtaçtır. Bizler Peygamberimiz ile onurlandık. Ama insanlık şuan da İslam dışı sistemlerin, düşüncelerin tasarrufu altında o onurdan uzaklaşmış durumdadır. Bizler, Peygamberimizin yolunu sürdürdüğümüz taktirde gerçek manada İslam'ı ve Cennet'i elde ederiz. İnsan imandan uzak olduğu zaman her kötülüğü yapara ve yapıyor. İnsan merkezli iman olması lazım. Kalp insanileşirse organlar insani olur ve organlar insanileşirse davranışlarımız insani olur. İnsanımız İslamsız, İslam'ımızı da insansız bırakma Allah'ım" diye dua etti.

 

Dursun'un konuşmasının ardından salonda oturan öğrenciler hep birlikte ayağa kalkarak defalarca salâvatlar getirdi.

 

Etkinlik Kürtçe ilahilerle devam ederken, öğrenciler tarafından hazırlanan ve Hz. Ömer'i konu alan tiyatro gösterimi ile sürdü.

 

Etkinlik daha sonra "40 yaşındasın" adlı şiir, "Bize de gelir misin Ey Muhammed", Semazen gösterimi, veda hutbesi ve "Arafat Dağında" adlı ilahiler ile devam etti.

 

Etkinlik verilen ödül töreni ile son buldu. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir