• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
HAMAS'ın Kuruluş yıldönümü Gazze'de kutlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'ın 34. Yıldönümünü Gazze'nin kuzeyindeki yürüyüşe katılarak kutlayan HAMAS sözcüsü Müşir El-Mısri, yaptığı konuşmada direnişin devam edeceğini, esirlerin özgürlüklerine kavuşmaları için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Filistin Yönetimi'ni direniş seçeneğinin yanında yer almaya ve işgalcilerle yürüttüğü güvenlik koordinasyonuna son vermeye davet eden El- Mısri, "Direnişin her türlüsünü sürdüreceğiz. Direnişe karşı duranlar hesaplarını gözden geçirsinler. Çünkü onlar işgalcilerle aynı safta duruyorlar." diye konuştu.

El Mısri, HAMAS'ın birlik ve bütünlüğe açık olduğunu ve bu uğurda birçok taviz verdiğini, Filistin'de birliğin sağlanması için gösterilen çabaların tümünü takdir ettiğini belirtirken Cezayir'in tavrına ve Filistinli gruplara yönelik toplanma davetine övgüde bulundu.

Yaptığı konuşmada Filistinli muhacirleri de unutmayarak dönüşlerinin yakın olduğunu söyleyen El- Mısri, "Esirlerimize de diyoruz ki, özgürlüğe kavuşmanız boynumuzun borcudur. Yakında özgürlüğe kavuşmanız için çalışmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HAMAS'ın kırılabileceğini, zayıflayabileceğini veya teslim olabileceğini düşünen herkes hayal görüyor diyen El-Mısri konuşmasının sonunda şöyle bir mesaj gönderdi:

"Filistin ve Kudüs'ü işgalin pençesinden kurtarmak ve Filistin'deki çatışmayı çözmek için gerçek bir ortaklığa gelin. İşgalcilere, bizim topraklarımızda size yer yok diyoruz. Ya Filistin topraklarından gidersiniz ya da öldürülürsünüz, HAMAS, direniş grupları ve Filistin halkı sizi bekliyor. Toprağımızı, kutsallarımızı ve tutsaklarımızı kurtarmak için karadan, denizden ve havadan işgalciye geliyoruz." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir