• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Bir Ülkeyle Daha Vizeler Kalkıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah , başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından anlaşma imza törenine katıldı. Türkiye ile Kuveyt arasında da vize muafiyeti uygulaması hayata geçirilecek.

Çankaya Köşkü`nde düzenlenen törende iki ülke arasında 8 anlaşma imzalandı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kuveyt Devleti Hükümeti Havacılık Otoriteleri Arasında Mutabakat Muhtırası" ile "Türkiye Cumhuriyeti ve Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında İkili Hava Ulaştırma Anlaşması"na Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Kuveyt Sivil Havacılık Genel Müdürü Fevvaz A. el-Ferah imza atarken, "Türkiye Cumhuriyeti ve Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yüksek Öğretim Bilimsel ve Araştırma Anlaşması"nı da YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve Kuveyt Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Halid S. el-Carullah imzaladı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Hayvancılık ve Hayvan Sağlığı Alanında İşbirliği Anlaşması"na Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Enes es-Salih, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Savunma Sanayi İşbirliği Mutabakat Muhtırası"na Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah imzaladı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Kültür ve Sanat Anlaşması", "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Kuveyt Devleti Dışişleri Bakanlığı Saud N. Al Sabah Kuveyt Diplomatik Enstitüsü Arasında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamillerinin Vizeden Muaf Tutulmasına İlişkin Anlaşma"ya da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah imza koydu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir