• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Molla Emin Tetik: Yeni yıl bizim için bir muhasebe yılı olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2022 yılına girmeye sayılı günler kala İslam inancıyla hiçbir alakası olmayan kutlamalara hazırlanma ve haram olan biletlere meyletmenin Müslümanlara yakışmadığını dile getiren Tetik, “Peygamberler tarihi okunduğu zaman görülecek ki uyarılara rağmen kendini düzeltmeyen toplumların başına daha büyük musibet ve belalar gelmiştir.” dedi.

 

Yılbaşı ve piyango hakkında İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Tetik, yeni yıla girerken ciddi manada muhasebe yapılması gerektiğini ifade etti.

“Uyarılara rağmen kendini düzeltmeyen toplumların başına büyük musibetler gelmiştir”

2020 yılına girildiğinden beri ülkemizde ve dünyada büyük bir imtihanların verildiğine dikkat çeken Molla Emin Tetik, şu uyarılarda bulundu:

“Depremler, hastalıklar, yangın ve seller gibi doğal afetlerle Allah (Celle Celaluhu) bizleri uyarmaktadır. Öyle zannediyorum ki biz Müslümanlar bir uyanışın içine girmez ve uyarılara kulak asmaz isek bu bela ve musibetlerin önü arkası kesilmeyecek, belki de daha beterleriyle de karşılaşabiliriz. Peygamberler tarihi okuduğu zaman görülecek ki uyarılara rağmen kendini düzeltmeyen toplumların başına daha büyük musibet ve belalar gelmiştir.”

“Kumar, Kur’an’ın deyimi ile şeytan işidir”

"Allah bir şeyi yasaklamışsa muhakkak ki bizim ve toplumun faydasınadır." diyen Tetik, “Allah, bizi bizden daha fazla düşünmektedir. Bizim kendimize gelmemiz gerekiyor. Allah bir ayette şöyle buyuruyor: ‘Bir kavim kendini değiştirmedikçe biz o kavmi değiştirecek değiliz.’ Dolayısı ile bizim kendimize bir çeki düzen vermemiz gerekiyor. Haramlara meyletmekten çok Allah’ın emir ve yasaklarına riayet etmemiz ve neyi emrediyorsa o şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Kumar, Kur’an’ın deyimi ile şeytan işidir, aileleri parçalayan, toplumu büyük bir ifsada sürükleyen kısa yoldan zengin olmak için haram yoldan kazanç elde etmeye meylettiren kötü bir yoldur. Müslümanların bu kötü yolu terk etmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Halkımız yılbaşı geceleri Allah ve Resulünün razı olmadığı fiilleri işlememelidir”

Her yıl olduğu gibi bu yıl da milli piyango bahanesi ile türlü kumarlar oynatıldığına dikkat çeken Tetik, son olarak şu tavsiyelerde bulundu:

“Bugünkü idareciler faizle mücadele edileceğini ifade ediyor. Kumarla da mücadele edilmesi gerekiyor. Faiz kadar kumar da bu toplumu ifsada götürüyor. Halkımız yılbaşı geceleri Allah ve Resulünün razı olmadığı fiiller işlemektedirler. Halkımıza tavsiyemiz bu tür fiillerden uzak dursunlar. Dinimize, kültürümüze aykırı işlerden uzak dursunlar. Kendilerini daha çok muhasebeye çeksinler. Ben bu bir yıl zamanımı nasıl harcadım, ne kadar zararla, kârla kapattım? Bunun muhasebesini yapmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir