• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Umut Kervanı Mali’deki talebelerin "Mushaf" ihtiyacını karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Afrika ve dünyanın diğer coğrafyalarında yaşayan çocuk ve yetişkin Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'e ulaşamadıkları için ayetleri "Luh" adı verilen tahtalara yazarak Kur'an-ı Kerim öğrenmeye ve hafız olmaya çalışıyor.

Afrika'daki Kur'an-ı Kerim ihtiyacını gidermek için çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı Vakfı, hayırseverlerin desteğiyle medrese talebelerine Kur'an-ı Kerim hediye ederek hayırlı yardımlarda bulunuyor.

Vakıf, Afrika ülkelerinde hediye ettiği Kur'an-ı Kerimlerle Müslümanların Mushaf ihtiyaçlarının giderilmesini hedefliyor.

Vakıf bu kapsamda Mali’nin başkenti Bamako’da eğitim alan yüzlerce medrese talebesine Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Talebeler ve medrese yetkilileri, Umut Kervanı ve hayırseverlere bu anlamlı hediyeleri için teşekkür etti.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, burada yaptığı açıklamada, medrese talebelerinin Kur’an-ı Kerim ihtiyaçlarını gidermekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Medrese talebelerinin "Luh" adı verilen tahtalara yazarak Kur'an-ı Kerim öğrenmeye çalıştıklarını belirten Kurtaran, şunları kaydetti:

“Yüzlerce medreseli öğrencimize Kur’an-ı Kerim dağıttık. Kur’an-ı Kerim yolumuzu aydınlatan bir nur olacak ve kabrimizde bizlere yoldaş olacak. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun." (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir