• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Özgür Kudüs Platformu Sanal Ortamda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist israil’in işgal altında tuttuğu Filistin’de uyguladığı zulüm 62 yıldır devam ediyor. Yıllar yılı on binlercesinin şehid edildiği, yüz binlercesinin işkence ve zindanlardan geçirildiği ve milyonlarcasının mülteci olarak dünyanın birçok ülkesine göç ettirildiği Filistinlilere yönelik israil vahşeti/terörü durmak bilmiyor. Filistin topraklarında, Gazze’ye yönelik beş yıldır sürdürülen ambargo; Batı Şeria’da, Nablus’ta, Kudüs’te ve tüm Filistin’de devam eden Yahudileştirme çalışmaları ile Mescid-i Aksa gibi mukaddes beldenin yıkılmak istenmesi gibi daha birçok siyonistçe tutum ve davranışlar, büyük zorbalıklarla siyonist Yahudilerce yerine getiriliyor. siyonist rejim tarafından yapılanlar İslam dünyasınca nefretle anılsa da fiili bir yaptırımın olmaması olayın sessiz bir şekilde izlenip kabullenilmesini sağlıyor. Sürekli adaletten, insan hak ve hürriyetlerinden dem vuran ancak hiçbir insanlık emaresinin mevcut olmadığı Amerika ve Avrupa ise israil’e verdiği büyük destekle siyonist rejimi Filistinli Müslümanlara karşı daha zalim davranmaya sevkediyor.

Dünyanın en acımasız işgaline karşı tüm gücüyle direnen Filistin halkı da, başta Kudüs olmak üzere işgal altındaki her karış Filistin toprağını özgürlüğüne kavuşturma ve gasbedilen haklarını geri alma yolunda yürümeye ve direnişine devam ediyor.

Tüm dünyanın ortak kanayan yarası olan Filistin meselesi, Türkiye için daha bir önem arzetmekte ve bu konuda yapılan çalışmalar, yardımlar ve dayanışmalar bunun en iyi göstergesidir. Geçtiğimiz 2010 yılı Ramazan ayında ‘Dünya Kudüs Günü’nde kurulan Özgür Kudüs Platformu da bu hassasiyetlerle kurulan önemli bir İslami kurum olma yolunda ilerleyişini sürdürüyor.

Tüm Filistin’in özelde Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasının tüm ümmetin özgürlüğüne kavuşması demek olduğu sloganı ve bilinciyle hareket eden Özgür Kudüs Platformu, bünyesinde bulundurduğu ilim ve yardım faaliyetleriyle çalışmalarını devam ettiren on etkin dernekle yoluna devam ediyor.

Misyonunu, Kudüs ve Filistin’in özgürlük talebini her zeminde kararlılıkla beyan ederek; basın-yayın ve medyada bu konunun takipçisi olarak; Kudüs’ün özgürlük mücadelesi yolunda toplumda güçlü bir bilinç oluşturmak ve bu konuda yapılan her türlü eylem ve etkinlikte dayanışma göstermek olarak açıklayan Platform, hedefini Kudüs özgür oluncaya dek kararlılıkla bu yolu sürdürmek olarak belirlemiştir.

Bu kapsamda yaptığı faaliyetlerden kısaca söz etmek gerekirse;

5 EYLÜL 2010: Ramazan ayının son haftasına denk gelen dünya Kudüs Günü’nde kurulan Özgür Kudüs Platformu, hem kuruluşunu, hem de Dünya Kudüs Gününü İstanbul Fatih’te hınca hınç doldurulan Renk Düğün Salonunda kutladı ve fatih saraçhanede basın açıklamasıyla kuruluşunu ilan etti.

14 EYLÜL 2011: ABD’de Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına karşı ABD konsolosluğu önünde kitlesel tepki verilerek basın açıklaması yapıldı.

17 EYLÜL 2010: Platform, Beyazıt Meydanı’nda Cuma namazı sonrası, Kur’an yakma alçaklığına yönelik daha güçlü bir eylem düzenledi. Halkın yoğun katılımı ile bu menfur olay ve zihniyet lanetlendi.

19 EYLÜL 2010: Kur’an yakma küstahlığına karşı Kardeşlik Platformu’nun Taksim’de düzenlediği protestoya platform olarak destek verdi.

16 OCAK 2011: Furkan zaferinin yıldönümü dolayısıyla İstanbul Zeytinburnu Kültür Ve Sanat Merkezinde yoğun katılımın gerçekleştiği ve HAMAS’ın üst düzey yetkililerinden Nevaf Tekruri’nin de konuşmacı olarak katıldığıFilistin’le Dayanışma Gecesi düzenledi.

Platformun düzenlediği ve iştirak ettiği bu etkinliklerin dışında ayda bir düzenlenen ‘Dünden bugüne Filistin’ paneli, toplum içinde Filistin’in geçmiş tarihi ve içinde bulunduğu durumu hakkında bilgi ve bilinç oluşturmaya yönelik çalışmalar yapıldı ve yapmaya devam edecek. Şu ana kadar İstanbul Esenler ilçesi, Kocaeli ve Gebze ilçesi ile Bursa’da yapılan paneller serisi Filistin meselesi ve İslam dünyasının önemli başka meselelerini önümüzdeki gün ve aylarda da masaya yatıracak ve çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.

Son olarak internetten www.ozgurkudusplatformu.com adıyla yayınlarına başlayan platform sitesi, çoğunlukla Filistin ile ilgili haber, araştırma, yorum, etkinlik gibi kaynak sayılabilecek materyallerle Filistin dostlarının karşısında olacak.

Kısa bir geçmişi olmasına rağmen birçok panel ve etkinlik gerçekleştiren ve gerçekleştirmek için büyük çaba ve özveri gösteren Özgür Kudüs Platformu, İslam ümmetinin özgürlüğe kavuşmasının, Kudüs’ün özgürlüğüne bağlı olduğu gerçeğiyle hareket ederek çalışmalarını sürdürecek inşallah…

MEHMET ÖZCAN / Özgür Kudus Platformu sitesi yazarı

Bu haberler de ilginizi çekebilir