• DOLAR 32.51
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2488.658
  • ...
Aksaray'da Nurlu Doğum sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AKSARAY - Peygamber Sevdalıları Platformu, Aksaray'da ilk kez Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Sunuculuğunu Fatih Öztürk'ün yaptığı programın hafız Muhammet Demir'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an tilavetinin ardından tertip komitesi başkanı Mustafa Bilgiç selamlama konuşması yaptı. Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneş, Grup Davet ve Kız İlahi Grubu sahneye çıkarak ilahiler seslendirdi.


İlahilerin ardından konuşmasını yapması için kürsüye davet edilen Salih Demir, "Diyorlar ki bir gül ile bahar gelmez. Nasıl gelmez! Muhammed'i gül ile elhamdülillah bütün dünyaya bahar gelmiştir. Biz diyoruz ki Ya Resulullah Safa'da ki mesajına Aksaray'dan lebbeyk diyoruz" diye konuştu.


Salih Demir'in ardından Doğruhaber gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca bir konuşma yaptı. Cahiliye ile Asrı Saadet dönemini mukayese eden Göktaş Hoca, İslam dininin güzelliklerini anlattı.


Göktaş Hoca konuşmasını şöyle devam etti, "Mekke'yi ordusuyla Fethe giden Allah'ın Resulü, ordunun üzerinde sürekli dolaşıp öten bir kuş görür. Sahabelere sorduğunda, bir Sahabe'nin kuşun yuvasıyla birlikte yavrularını aldığını öğrenir. Sinirden mübarek alnında ki damarı kabarmıştır. Derhal emredip yavrularıyla beraber yuvayı yerine bıraktırır. Yola devam ettiklerinde yol üzerinde uzanıp yavrularını emziren bir köpek görür. Onları rahatsız etmemek için koca ordunun yolunu değiştirir. İşte merhamet Peygamberi budur. Bizim de görevimiz bu rahmeti bütün dünya'ya yaymaktır. Elhamdülillah Müslümanlar artık camilerden sonra kampüslere, statlara ve meydanlara inerek Resulullah'ı anlatıyorlar. Bu sevdaya kimse engel olamaz, engel olduklarını zannedenler yanılıyorlardır. Aksaraylı Peygamber âşıkları, inşallah siz anne-babanızdan, çocuklarınızdan, torunlarınızdan daha çok Peygamber'i (sav) seviyorsunuz" dedi.


Konya Mustazaflar Cemiyeti Tiyatro Grubu, "Elçinin elçisi" adlı tiyatro oyunu sahneledi. Program yapılan duayla sona erdi.


Programa katılan seyircilerden İhsan Zengin, program bittikten sonra duygularını şöyle dile getirdi. "Peygamber (sav) efendimiz adeta yaşayarak anlatıldı. Zihnimizde kalıcı bilgiler edindik. Birlik beraberliğimiz için çok iyi oldu. İnşallah önümüzdeki sene daha iyi olacak." (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir