• DOLAR 32.521
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2494.059
  • ...
İran: Nükleer müzakereler konusunda AB'den yapıcı bir teklif almadık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, AB Dış Politika Komiseri Josep Borrell ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İran medyasında yer alan habere göre Abdullahiyan, ülkesinin Viyana’da bulunan müzakere takımının bir anlaşmaya varabilmek için gerektiği zaman kadar Viyana’da kalacağını bildirdi.

İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile yakın işbirliği olduğunu ve bu doğrultuda İran Atom Enerjisi Kurumundan bir heyetin ajans yetkililerle müzakereler için Viyana’ya gideceğini söyleyen Abdullahiyan, ülkesinin müzakerelerde anlaşmaya varabilmek için gereken iyi niyet ve ciddiyete sahip olduğunu belirtti.

Abdullahiyan, "3 Avrupa ülkesinin medyayı kullanarak oluşturduğu negatif atmosfer anlaşma sürecini yavaşlatacak bir etkendir. Karşı taraftan şu ana kadar yapıcı ve ileriye dönük bir öneri almadık. Bu durum, karşı tarafın müzakerelere başlama varlığı ile çelişiyor. Son 8 yılda yeterince konuşulmuş ve gerçekleşmeyen vaatler verilmiştir, artık eyleme geçme zamanıdır ve biz iyi ve ciddi bir anlaşmaya varmak için çalışıyoruz." dedi.

Abdullahiyan, "Umarın batılı ülkeler iyi niyet ve yaratıcı fikirlerle müzakerelere katılıp, bu durumda müzakerelerde ilerlemeye şahit oluruz." temennisinde bulundu.

Borrell ise görüşmede Viyana’da başlayacak olan nükleer müzakerelere zarar verebilecek sorunlara değinerek, tüm tarafların işbirliği ile Viyana müzakerelerin bir anlaşmaya ilerlemesini temenni etti.

Borrel, ABD ve 3 Avrupa ülkesi yetkililerine müzakerelerin gerçekçi olması ve tarafların ilerleme hissetmesi gereğini bildirdiğini ifade ederek, İran ve ajans arasındaki işbirliğinin önemli olduğunu ve mevcut müzakerelerin mevcut işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir