• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatı yurt olayını araştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurdunda bir kız öğrencinin intihar etmesi, sonraki gün ise bir erkeğin yurda girmesi sonrasında yurtta bulunan kız öğrenciler yurt yönetimini protesto etmişti.

Konu hakkında araştırmalarda bulunmak üzere HÜDA PAR Bingöl İl Eğitim Komisyonu, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bu konuyla ilgili olarak ziyarette bulundu. Ziyaret sonrasında HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya açıklama yaptı.

Alpaya, "Şehrimizde bulunan ve Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurdunda önceki gün yaşanan hadiseler bizleri derinden üzmüştür. Bir genç kızımız hayatına kıydı, bu durumdan dolayı her birimizin vicdan azabı duyması gerekir. Sonraki günde ise bir erkeğin kız yurduna girmesi olayı yaşandı ve bununla ilgili eğitim komisyonumuz, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Yapılan ziyarette, yurt yönetimi komisyonumuza yaşanan intihar vakasının, intihar eden kızın bıraktığı mektupta artık bu hayattan bir beklentisinin olmadığı gibi nedenler ile maalesef canına kıydığını belirtiyor, yurtla bir alakası yok şeklinde bilgi verilmiştir."  dedi.

Yine yaşanan protesto hakkında açıklama yapan Alpaya, "Önceki gün yurtta bir erkeğin girmesi hadisesi yaşanmıştı ve bununla ilgili yurt yönetimi, yurtta bir güvenlik zafiyeti olmadığını, giren kişinin down sendromlu engelli bir şahsın olduğunu ve yurt güvenliğinin derhal müdahalede bulunarak söz konusu engelli şahsı dışarı çıkardıklarını söylerken yurdun her tarafının kameralarla izlendiğini söyleyerek bu protestoların yanlış algı oluşturduğunu belirtti."

Alpaya, "Bizler HÜDA PAR olarak şehrimizde bulunan ve bize emanet edilen genç evlatlarımızın hiçbirine zarar gelmesine razı değiliz. Bu ve benzeri olayların yaşanmamasını ve gerekli önlemlerin daha sıkılaştırılmasını ve her ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Bir engelli dahi olsa öğrencilerimizi tedirgin eden bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Güzel şehrimiz ve değerli Bingöl’lü hemşerilerimizin bu tür yakıştırlamalara maruz kalmaları bizleri üzer. Ayrıca bizlere emanet edilen evlatlarımızın endişe ve kaygıları üzerine yapılabilecek her türlü siyasi ve ideolojik bir art niyeti Kabul edemeyiz. Bu tür meseleri önemsiyor, öğrencilerimizi üzen bu ve benzeri tüm sıkıntılarda yanlarında durduğumuzu ve yine bu olayla ilgili araştırmalarımızın ilgili komisyon heyetimiz tarafından daha detaylı incelenildiğini belirtmek istiyorum. HÜDA PAR olarak bunun üzerinde duracağız çünkü bu evlatlarımız bizler için öz evlatlarımız gibidir. Hiçbir evladımızın saçının bir teline zarar gelmesini istemeyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir