• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Mersin`de  görme engellilerden anlamlı program - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Mersin Görme Engeliler Spor Kulübü (MEGES) Kutlu Doğum haftası münasebeti ile bir program tertipledi. Yapılan etkilikte bir konuşma yapan MEGES Derneği Başkanı Mehmet Şükrü Demir "Görme engellilerin sadece dilenme ile hatırlanmalarını istemediklerini bu tabuyu yıkmak için ve Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunu kutlamak amacı ile böyle bir program tertiplediklerini belirtti.
 
Mersin İleri İlkokulu toplantı salonunda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği saat 14.00`te başladı.
 
Programın sunuculuğunu yapan Serdar Bilge,Hz. Peygamberin sahabelerinden Ümmü Mektum`un da görme engelli olan bir sahabe olduğuna dikkatleri çekti. Bilge, "Nasıl Ümmü Mektum, görme engelli olmasına rağmen Hz. Peygamberin etrafında bir pervane olmuşsa biz de görme engelliler olarak Hz. Ümmü Mektumun ayak izlerini takip ederek Efendimiz (S.A.V) yolundan, O`nun izinde ilerlemenin çabası içerisindeyiz" dedi.
 
Program daha sonra görme engelli olan Hafız Zeki Şen Hocanın okuduğu Kur`an`ı Kerimle devam etti.
 
Etkinlikte bir konuşma yapan Mersin İl Müftü Yardımcısı Feramuz Gündoğan, "Allah`ın Cennete görme engellilere verdiği nimetleri görenler, keşke benide Dünya da iken aslanlar parçalasaydı da bu nimetlere bende kavuşsaydım" diyeceklerini söyledi. Gündoğan şöyle devam etti: "Cennetle müjdelenen on Sahabeden biri olan Sad Bin Ebu Vakkas, yaptığı duaları kabul olan bir Sahabe. Ömrünün son demlerinde iki gözünden kör oluyor ve kendisine dua ette gözlerin iyileşsin diniliyor. Fakat kendisi şunu söylüyor, `Ben iki kulağımla Hz. Peygamberden şunu duydum` Allah şöyle buyurmuş: `Ben dünyada bir kulumun iki gözünü aldığım zaman, Cennet`te ona Cemalimi göstereceğim." İfadelerini kullandı.
 
Duygu sömürüsü yaparak para kazanma imajını silmek istiyoruz
Etkinlikte bir konuşma yapan Görme Engilliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Şükrü Demir yaptığı konuşmada "Bizler, okullarda saz çalarak, şarkılar türküler söyleyerek. Öğrencilerin cep harçlığına inerek onlara duygu sömürüsü yapıp para kazanma imajını silmek istiyoruz. Biz Mersin Görme Engelliler Spor Kulübü olarak ilkini düzenlediğimiz bu programın, İnşallah diğer yıllarda bunu tekrarlamak istiyoruz. Peygamber Efendimizi anma törenleri devam edecek."ifadelerini kullandı.
Program görme engellilerin okuduğu birbirinden güzel Hadis-i Şerif, ilahi ve şiirlerle son buldu.
 
Program çıkışından, katılımcılara gül dağıtıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir