• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Ambulans sürüş güvenliği eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Sağlık Müdürlüğü'nce 112 acil servis, tüm resmi ve özel hastaneler ile ilçe hastanelerinde çalışan ambulans şoförlerine "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi" verildi.

 

Eğitim 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Eğitim Salonu'nda yapılırken özellikle ambulansların hangi durumlarda siren ve tepe lambalarını kullanmaları gerektiği, hız limitlerinin nasıl ayarlanacağı, trafik ışıklarında ve trafiğin yoğun olduğu durumlarda ne şekilde yol isteneceği anlatıldı.

 

Eğitimde ayrıca hastane aciline girerken hangi kurallara uyulacağı, vakaya giderken ve vaka dönüşünde ne şekilde davranılacağı, Uçak ve Helikopter ambulansına nasıl yaklaşılacağı gibi konularda Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden gelen talimatlar doğrultusunda eğitim verildi.

 

Eğitime İştirak eden İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, ambulans şöförlerinin işlerinin çok hassas olduğunu belirterek, vakalarda hem hastaların hemde sağlık personelinin ve kendilerinin can güvenliğinden sorumlu olduklarını, bu sebeble Sağlık Bakanlığı'ndan gelen talimatnameye mutlaka uymaları gerektiğini söyledi. (Sezer İlbasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir