• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Gaziantep Basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- 2 Temmuz 2011 Cumartesi Gaziantep yerel basınında çıkan bazı haber özetleri şöyle;

Ayıntab Gazetesi; Ekonomiye Suriye Etkisi
Suriye de yaşanan olaylar, Türkiye- Suriye arasındaki ekonomik ilişkileri de etkiliyor. Türkiye`nin bu ülkeye yaptığı ihracat Mayıs ayında bir önceki yıla göre yüzde 25 düzeyinde geriledi.

Projeksiyon ile Kur`an Kursu
Araban Müftüsü Mehmet Sevinç, yaz Kur`an Kurslarının, dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı destekli gerçekleştiğini bildirdi.

Doğuş Gazetesi; İhracatta Rekor Büyüme
İhracatta yüzde 34 artış
Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nden yılın ilk altı ayında yüzde 45,9 artışla 3 milyar 315 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Mahkumlardan resim sergisi
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan "Parmaklıkların Ardından Güzel Düşler ve Sesler" başlıklı SODES projesi kapsamında Sanko Sanat Galerisi`nda resim, ebru ve fotoğraf sergisi açılacak. Sergilenecek eserlerin geliri hükümlülere verilecek.

Güncel Gazetesi; GSO Başkanı Konukoğlu başarılı firmaları kutladı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Fortune Dergisi tarafından açıklanan ``Türkiye`nin 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasında`` Gaziantep`ten listeye giren 15 firmayı kutladı.

Güneş Gazetesi; Af Yok Tahsilât Var
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ahmet Yetim, yapılandırma sürecinin sona erdiğini, borcunu yapılandırmayan borçlularla ilgili çalışmalara da en kısa sürede başlayacaklarını söyledi. Yetim, "Tahsilata başlamamız lazım, çünkü kurumumuz açık veriyor" dedi.

Belediye Meclis Üyesi fuhuştan tutuklandı
Gaziantep`te düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 10 zanlıdan aralarında Şehitkamil Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Rüstem K.`nin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Hakimiyet Gazetesi; İlişkiler Bozuluyor
Suriye`de yaşanan iç çatışma Gaziantep`i ekonomik açıdan etkiledi. Daha önce Gaziantep`e ticaret için günü birlik gelen Suriyeliler yaşanan iç sorunlardan dolayı artık gelmiyorlar. Vizelerin kaldırılmasıyla birlikte Gaziantep`e rahatlıkla gelen Suriyeli vatandaşlar esnafın yüzünü haftada en az 100 bin dolarlık alış veriş yaparak güldürüyorlardı.

Mimar Sinan taziye evi hizmete açıldı
Şahinbey Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesinde yapımını tamamladığı Mimar Sinan Hanım ve Erkek taziye evinin açılışını yaptı. Açılış törenine Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat, Belediye meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sabah Gazetesi; Gaziantep`in Haziran 2011 ihracatı: 412 milyon 883 bin 651 dolar
Irak`a, Ocak-Haziran ihracatımız, geçen döneme göre rekor seviyede yüzde 53 artarak 780 milyon 649 bin dolara ulaştı
Halıcılarımızın, Ocak-Haziran ihracatı da 2010 dönemine göre yüzde 30 artarak 484 milyon 237 bin dolar oldu.

Sıcaklarda bol su tüketilmelidir
Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy, "Yaz aylarının başlaması ile artan hava sıcaklıkları birtakım sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır" diye sıcaklara karşı uyarıda bulundu.
Olay Gazetesi;İş-Kur`da Tayin Sesi
Sakatlar Derneği Engelli projesini engellediği iddia edilen Gaziantep İş-Kur il müdürü İlyas Bulduk için Tayin dedikodusu çıktı.

Urfa`da yakalandı Antep`te tutuklandı
Gaziantep`te `kan davası` gerekçesiyle işlendiği öne sürülen ve Şanlıurfa`da yakalanan cinayet zanlısı tutuklandı.

Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir