• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
İskenderunlular Peygambere Sevdasını haykırdı - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HATAY -Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İskenderun İlim-Der tarafından Cuma Pazarı alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Mevlit etkinliğine halk büyük ilgi gösterdi. Etkinliğin yapıldığı alanın etrafına, "Bu meydan, bu halkın Peygamber sevdalısı olduğunun ispatıdır." "Ey Muhammed seni anlasaydık dertler biterdi, seni anlayanlar huzura erdi." "Peygamber Sevdalıları yanlış hesapları bozacaktır." afişler asıldı.
 
Etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan İskenderun İlim-Der Başkanı İbrahim Halil Duvarcı, bazı karanlık odakların Peygamber sevdasının meydanlara çıkmasını hazmetmeyerek engellemeye çalıştıklarını belirterek, "Ama siz değerli Peygamber sevdalısı halkımız onlara en güzel cevabı bugün burada verdiniz. Şu unutulmamalıdır ki Hz. Muhammed(sav.) ile savaşanlar tarih boyunca kaybetmiştir ve kaybetmeye de mahkûmdur." ifadelerini kullandı.
Duvarcı, Peygamber Sevdalıları olarak Dünya`nın her karesine Muhammed`i bir anlayışı ve Muhammedi bir yaşayışı ulaştırmayı amaçladıklarını ifade ederek "Muhammedi bir nesli yetiştirme adına yola koyulduk." ifadelerini kullandı.
 
Etkinlikte bir konuşma yapan Molla Muzaffer Karavil de, Hz. Muhammed`in(sav.) geldiği dönemde insanlığın içinde bulunduğu karanlık dönemden örnekler verdikten sonra Peygamberin meydana getirdiği sahabe topluluğuyla Dünyaya bir saadet devri yaşattığını vurguladı.
 
Karavil, Hz. Muhammed(sav.)öğretilerini benimseyen kavim ve toplulukların medeniyetin üst seviyesine eriştiklerini belirterek; "İşte tarih sahnesinde Araplar, kabile ve göçebeyken devlet oldular, işte Kürtler, Eyyubi Devletine sahip oldular ve ta Endülüs`e kadar İslam medeniyeti gitti. İşte Türkler: Allah ve Resulüne teslim olduktan sonra, Selçuklular, Osmanlılar ve diğer devletler oluverdiler." dedi.
 
Tek kurtuluş yolunun Hz. Muhammed (sav.)`in yolu olduğunu belirten Molla Karavil, "21 Yüz yıl insanı ve Müslümanı olarak vallahi Hz. Resulullahtan başka bir çare yok, onun öğretisinden başka bir çare yok, onun öğretisinden başka bir huzur ve saadet kapısı yok. Birlik ve kardeşliği yalnızca Allah Resulü getirir." İfadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından halk, kız ilahi grubu ile İnzar İlahi Grubunun seslendirdiği ezgilerle coşkulu anlar yaşadı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlik yapılan dua ile sona erdi.
(Şefik Mert-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir