• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Besmelesiz eğitimden hayır gelmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Şuurlu Öğretmenler Derneği Mersin şube başkanı Necmeddin Dinç, yaptığı basın açıklamasında Türkiye`de genç nesillerin batıcı eğitim ve öğretim anlayışıyla ahlak ve maneviyattan yoksun yetiştirildiğine dikkat çekti, televizyon kanallarında yayımlanan ve sayıları 100`ü bulan dizilerle de nesillerin ifsat edildiğini ve asıl kimliğinden ve kültüründen uzaklaştırıldığını belirtti.

Türkiye`nin dünya ülkeleri arasında kişi başına günde ortalama 4 saat televizyon izleyen bir ülke olarak birinci sıraya oturduğunu belirten Dinç şunları söyledi: "Özellikle son yıllarda TV kanallarında bir furya hâlini alan dizilerin katkısı büyük. Ülkemizde bir yayın döneminde, haftada 80`e yakın yerli dizi çekimi yapılıp yaklaşık 15 ulusal kanalda yayınlanıyor. Eski dizilerin sabahın erken saatlerinde ve gecenin yarısında tekrar yayınlanmasıyla haftalık yerli dizi yayını 100`ü buluyor. Bu dizilerin içeriğine baktığımızda hemen hepsinin ortak konular etrafında kurgulandığı görülür. Seksen dizinin altmışında gayri meşru ilişkiler ve bu ilişkiler etrafında gelişen olaylar konu ediliyor. Bazı dizilerde ise aile içi çarpık (ensest) ilişkiler ana konuyu oluştururken, bu çarpık ilişkiler öylesine bir doğallıkla verildi ki izleyicinin etkilenmemesi mümkün değil. Zinanın doğallık kazandığı bu altmış dizinin ellisinde de zina sonucu doğan gayrı meşru çocuklar konu ediliyor. Çekilen 80 dizinin hemen hepsinde benzer şekilde konuların olmasını tesadüfe bağlamak saflıktan da öte, aptallık olur. Toplumumuzun dini ve ahlaki karakterine taban tabana zıt konuların ele alınmasını sağlayan, ulusal ve uluslararası güçlerin varlığını kabul etmek durumundayız" dedi.

RTÜK nerede ve ne iş yapar!
TV`lerde yayımlanan dizilerin aile yapısına uygun olmamasına karşın, RTÜK`ün hiçbir şekilde müdahalede bulunmadığını belirten Dinç açıklamasını şöyle sürdürdü: "Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak bu plana her zaman karşı çıkıyor ve soruyoruz; RTÜK nerede, ne iş yapar? RTÜK sadece akıllı işaretleri uygulamaya sokmaktan öte bu konuda ciddi bir önlem almıyor. Bu kurum dizi ve programlarla ilgili şikâyetlerin çoğunu göz ardı etmektedir. Örneğin, bir programda ünlü bir Sabataist`in eşcinsel ilişkilerini ballandıra ballandıra anlatmasıyla ilgili şikâyetlere RTÜK Başkanı Sayın Davut Dursun, `Demokratik hakkı gereği ifade özgürlüğünü kullanmıştır` şeklinde cevap vermiştir. ÖĞ-DER olarak bu kayıtsızlığa dikkat çekiyoruz" dedi.

Besmelesiz eğitimden hayır gelmez
Basın açıklaması sonunda eğitim sistemin yanlışlığınsa da değinen ÖĞ-DER Mersin Şube Başkanı Necmeddin Dinç, -Milletimizin istediği `Dindar nesiller` ne yazık ki Natüralizm, Pozitivizm ve Pragmatizmden beslenen bir eğitim sistemiyle yetiştirilemezler. Eğer Dindar Nesiller yetiştirmek istiyorsak, milli eğitim sistemi sil baştan değiştirilmelidir. Okullarda çocuklarımıza Allah ve peygamber sevgisi verilmelidir. Besmelesiz eğitimden hayır gelmez çünkü Peygamberimiz (sav) bir hadisi şerifinde, Bismillah ile başlanmayan her önemli iş güdüktür (hayrı kesiktir)` buyurmuştur. İşte eğitim dünyamızda olsun, memleketimizin her alanında olsun işlerin ardının gelmemesi ve bereketsiz olmasının sebebi budur. Milli eğitim müfredatı ne zaman Kur`an ve Sünnet anlayışına uygun bir hale getirilirse, bu millet top yekûn huzura ve sükûnete kavuşacaktır. Ahlaksızlığın, esrar-eroin kullanımının ve öğretmenlere yönelik şiddetin giderek arttığı bir dönemde toplumdaki bu kötülüklerin kaldırılmasında tek çözüm, `Önce Ahlak ve Maneviyat` anlayışının eğitim öğretime kazandırılmasıdır. Tüm eğitim camiasına çağrımız budur; milli eğitim müfredatı bu milletin milli ve manevi değerlerine göre yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
(A. Hakim Kurt-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir