• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Doğankent`te Kutlu Doğum coşkusu - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Hz Muhammed`in (sav) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm yurtta birçok etkinlik düzenlenmeye devam ederken, bir organizasyon da Adana`nın Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent beldesinde gerçekleşti.
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen program 16.30`da Doğankent Merkez Camii önündeki meydanda gerçekleşti.
 
Programa 7`den 70`e bayan, erkek binlerce kişi katılırken etkinliğin yapıldığı meydanın dar gelmesi üzerine, birçok peygamber sevdalısı programı damlardan takip etti.
 
Selahaddin Yeniay Hocanın Kuran tilavetiyle başlayan etkinlik, Grup Kervan`nın seslendirdiği Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilahiler ile devam etti.
 
Mevlid`i Şerifin de okunduğu programda; hep bir ağızdan salâvatlar getirildi.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Ahmed Kızılboğa, Türkçe ve Zazaca yaptığı konuşmasında Hz. Muhammed (S.A.V) ve ashabının hayatından kesitler sundu.
 
Sık sık tekbirler ve salâvatların getirildiği etkinliğe, Kervan İlahi Grubu ile minik peygamber sevdalıları kızların okudukları ilahi ve ezgiler renk kattı.
 
Program, Selahaddin Yeniay Hocanın yaptığı ve meydandakilerin âmin sedası ile iştirak ettiği dua ile son buldu.
 
Öte yandan; programı başından itibaren son anına kadar yaklaşık 3 saat ayakta takip eden katılımcıların büyük bir bölümünün, etkinlik bitmesine rağmen dağılamayarak meydanda durması ve her bir ağızdan salâvat getirmesi dikkat çekti.
(Ayhan Kaya - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir