• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı etkili mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Omicron’un daha hızlı yayıldığını belirten Bourla, gelecekte daha fazla mutasyona yol açabileceğini aktardı.

The Wall Street Journal'a verdiği röportajda konuşan Bourla, "Hızlı yayılan bir varyanta sahip olmanın iyi bir haber olduğunu düşünmüyorum" derken, “Hızlı yayılan bu varyant milyarlarca insanda olacağı ve başka bir mutasyonun gelebileceği anlamına geliyor. Bunu istemezsiniz" diye konuştu.

Pfizer CEO'su, halihazırda Güney Afrika'daki enfeksiyon dalgasından kesin sonuçlar çıkarmanın zor olduğu konusunda uyarıda bulunurken, “Güney Afrika'daki birçok insan da HIV pozitif, bu da muhtemelen Covid'den daha ciddi hastalıklara yol açacaktır” dedi.

Bourla, Pfizer'in Mart 2022'ye kadar Omicron'u hedefleyen bir aşı geliştirebileceğini, ancak yeni bir aşıya ihtiyaç olup olmadığı henüz net olmadığını vurgularken, mevcut aşıların varyanta karşı yeterli koruma sağlayıp sağlamadığını belirlemenin birkaç hafta alacağını sözlerine ekledi.

Albert Bourla, yakın zamanda Covid'in tamamen ortadan kaldırılmasını beklemediğini ancak daha fazla insan aşılandıkça ve daha güçlü tedaviler piyasaya çıktıkça toplumun virüsü mevsimsel grip gibi görmeye başlayacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir