• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Batman Üniversitesinde idarecilere seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Veysi Çeri’nin konuşmacı olduğu konferansa Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

Pandeminin çocuk ve gençlerin ruh sağlığı üzerine etkisinin neler olduğundan ve okullarda bu sorunların çözümü ile ilgili neler yapılabileceğinden söz eden Doç. Dr. Veysi Çeri, ülke nüfusunun üçte birini çocukların oluşturduğunu belirterek çocukların psikolojilerinin önemine ve çocuklara karşı olan sorumluluklarımıza dikkat çekti.

Çocuklarda görülen anksiyete bozukluğuna değinerek ders başarısında düşüş, aileyi kaybetme duygusu, hastalık korkusu, ailede hastalığa yönelik psikolojik baskı, bulantı, kusma, bayılma, sık sık tuvalete gitme gibi birçok rahatsızlıklar görüldüğünü belirten Çeri, ayrıca çocuklarda sosyalleşme fobisinin oluştuğunu ve beraberinde arkadaş edinememe, iletişim kuramama, depresyon, çarpıntı ve sıkıntı hislerinin de görülebildiğini söyledi.

Okullarda Okul Sağlığı Ruh Merkezleri oluşturularak öğrencilerin dikkatle izlenmesi gerektiğinin altını çizen Çeri, hastalığın tedavisi için erken teşhisin çok önemli olduğunu ifade etti. Bu konuda yöneticilere ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü anlatan Çeri, “İzle-Dinle-Bağ Kur” yöntemleri ile PDR servisine ve aileye ilgili bilgilendirmeler yapılıp, tedavi sürecinin hızlandırılması gerektiğini kaydetti.

Seminer, katılımcı sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir