• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
`Tokat Peygamber Sevdalıları Biraraya Geldi ` - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TOKAT - Peygamber Sevdalıları`nın Tokat`ta gerçekleştirdiği piknik etkinliği Şinasi Uludoğan`ın açılış ve selamlama konuşmasının ardından, Hüseyin Doğan hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Abdülhakim Sonkaya, Peygamber efendimizin (sav) Ahmed ve Muhammed isimlerinin günümüzde nasıl anlaşılması gerektiği huhusunda bir konuşma yaptı.
 
Sonkaya, Hz. Muhammed`in (sav) cesaret ve şecaati temsil ettiğini, gerektiğinde kafirlere ve zalimlere karşı çok şiddetli olduğunu, ancak Ahmed isminin halim ve yumuşaklığı temsil ettiğini, gerek aile içerisinde gerekse de Müslümanlara çok yumuşak olduğunu, Müslümanların da Hz. Peygamber`in bu her iki özelliğini iyice kavrayıp buna göre hareket etmeleri gerektiğini, aksi halde ifrat ve tefrite düşmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti.
 
Programın ikinci konuğu olan, bölgenin tanınmış simalarından İlahiyatçı Abdullah Özcan hoca ise konuşmasında, içinde bulunmuş olduğumuz Nisan ayının Peygamberi anlama ve anlatma ayı olduğunu, bunun için yurdun her yerinde O`nun kutlu mesajından ve sünnetinden bahsedildiğini, ancak buna rağmen o kutlu mesajın anlatmakla bitirilemediğini belirtti.
 
Son olarak Hüseyin Doğan hocanın yaptığı kapanış duasıyla program son buldu.
(Emrullah Güneş - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir