• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Gebze`de Kutlu Doğum coşkusu - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan derneklerden Gebze Dost-Der tarafından Gebze Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Gebzeliler yoğun ilgi gösterdi. Özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda tekbir ve salavatlar eksik olmadı.

Etkinlik, Semere Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Semere-Der) Başkan Yardımcısı Erol Aslan Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi Şerif okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak, Allah Resulü`nü (s.a.v) anmanın ve O`na salavat getirmenin önemini anlattı ve Peygamber Sevdalılarının Türkiye genelinde düzenlediği Kutlu Doğum Mevlitleri ile topluma Resulullah`ı (s.a.v) tanıttığını ifade etti.

Kutlu Doğum Mevlidinde bir konuşma yapan Yusuf Tutak Hoca, "21. yüzyıldan O`na selam gönderiyoruz. Allah Resulü (s.a.v) ömrünün sonuna kadar durmadan İslam`ı anlattı. Ölüm döşeğinde iken bile ordu hazırlayarak, sefere çıkması için hazırlıklarını aksatmadı. O insanların doğru yolu bulması ve cehennemden kurtulması için durmadan İslam`ı anlattı. Peygamber Sevdalıları`nın omuzlarında da ağır bir yük vardır. Onlar Muhammedi Sevdayı yaymak için canla başla çalışmalıdırlar" şeklinde konuştu.

Etkinlikte son olarak bir konuşma yapan Özgür Kudüs Platformu sözcülerinden Araştırmacı Yazar Murat Haliç, "Bu milletin mayasında Peygamber sevgisi vardır. Allah Resulü dünyanın her yerinde okunan ezanlarla günde beş defa anılıyor. Başka hiç kimse bu şekilde anılmıyor. Biz böyle bir Peygamberin ümmetiyiz. Peygamber Sevdalıları olarak, herkese O`nu anlatmalıyız. Halkımız Peygamber Efendimizi (s.a.v) çok seviyor. Ama maalesef O`nun hayatını iyi bilmiyor. Onun için Efendimizin (s.a.v) hayatını mutlaka iyi bir şekilde öğrenip, herkese O`nun hayatını anlatmalıyız. O`nun hayatı bize örnek olmalı ve bizim hayatımızda iz bırakmalıdır. Bu asırda insanların O`na ihtiyacı vardır"

Sıcak havaya rağmen Gebzelilerin büyük ilgi gösterdiği Kutlu Doğum etkinliği, okunan dua ile sona erdi.                  
(Şükrü Gündüz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir