• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Yeni Kabinede Kimler Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan, TBMM Başkanı`nın seçimini ardından yeni kabineyi Çankaya Köşkü`ne çıkarak Cumhurbaşkanı`nın onayına sunacak. Yeni kabinede hangi isimlerin yer alacağı merakla bekleniyor.

12 Haziran seçimlerinde başarılı olan bakanların yeni kabinede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Başbakan YardımcısıBülent Arınçile Ali Babacan`ın kabinede yerlerini koruması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek`in TBMM Başkanı olması nedeniyle boşalacak koltuğa ise Hüseyin Çelik ile Ömer Çelik`in isimleri konuşuluyor. Başbakan Yardımcısı sayısı dörde çıktığı için Hayati Yazıcı`nın bu koltuğa oturabileceği belirtiliyor.

12 Haziran seçimlerinde başarılı olan isimlerin yeni kabinede yer alması bekleniyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım gibi isimlerin kabinede yer alması bekleniyor. Eğemen Bağış`ın Avrupa Birliği Bakanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AK Parti`nin yeni hükümetinde iki kadın bakanın olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Nimet Çubukçu`nun Milli Eğitim Bakanlığı`na devam edebileceği gibiAdalet Bakanlığıda kaydırılabileceği belirtiliyor. Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin`in de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olması bekleniyor.

Kabinede yeni yüzlerin de görev alabileceği belirtiliyor. TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar`ın Şehircilik, Çevre ve Orman Bakanı olması beklenirken, Başbakan`ın Başdanışmanlığından milletvekili seçilen Nabi Avcı`nın Kültür ve Turizm bakanı olabileceği belirtiliyor. Maliye Bakanlığı`nda Mehmet Şimşek devam edebileceği gibi Nurettin Canikli`nin de getirilebileceği belirtiliyor. Adalet Bakanlığı için Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek`in isimleri geçiyor. Milli Savunma Bakanlığı için Köksal Toptan`ın ismi gündeme geliyor. İçişleri Bakanlığı için Sadullah Ergin ve Nihat Ergün isimleri konuşulurken, Genel Sekreter İdris Naim Şahin ile İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay`ın isimleri de gündeme getiriliyor. Hakan Şükür`ün, Gençlik ve Spor Bakanı olabileceğine dikkat çekiliyor.

BUGÜN GAZETESİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir