• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Avrupa Yetim Eli’nden Mali’de "Katarakt Projesi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığının Afrika Kıtası’nda yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma ve göz travmaları gibi sebeplerden dolaylı yaygın biçimde görülüyor.

Teknik ve maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamayan çoğu kişi, görme yeteneğini kaybediyor ve hayatını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor.

Avrupa Yetim Eli, Afrika’da görme kusuru yaşayan insanların yaklaşık yarısının katarakt hastası olması nedeniyle Mali’de bir çalışma başlattı.

Bu kapsamda Mali’nin Fana bölgesinde bulunan Merkezi Firdevs Hastanesi’nde hastaların tedavisine başlandı.

Görme yetisine kavuşan kişiler, mutluluklarını Avrupa Yetim Eli yetkilileriyle paylaştı.

Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Serdar Şişman, burada yaptığı açıklamada, hayırseverler tarafından bağışlanan yardımlar çerçevesinde katarakt projelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Afrika’da çok önemli bir proje başlattıkları için çok mutlu olduklarını belirten Şişman, şunları kaydetti:

"Buradaki hastanemizde günde yaklaşık 25 hastamız ameliyat oluyor. Kısım kısım projemizi gerçekleştireceğiz. Yaşadıkları bölgede toz ve topraktan dolayı gözlerinde sıkıntılar yaşadıklarını bizleri ilettiler. Buradaki insanlar projemizi gerçekleştirdiğimiz için bizlere teşekkür ettiler.  Hayırseverlerimizden Allah razı olsun." (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir