• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.735
  • ...
Afganistan'ın yeni hükümetinden yurt dışına sığınanlara yönelik çözüm talimatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'ın eyalet valilerine Afganistan İslam Emirliği Lideri Ahundzade tarafından gönderilen bir kararnamede, Afganistan'dan kaçıp yurt dışına sığınmaya çalışan vatandaşların sorunlarına çözüm getirilmesi talimatı verildi.

Yeni Hükümet Sözcülüğü yaptığı açıklamada, yurt dışına gidenlerin hem yollarda hem de mülteci kamplarında birçok sorunla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Afgan mültecilerin güvenlik, ahlaki bozulma ve diğer insani problemlerle ilgili sorunlarla da karşı karşıya kaldıklarının söylendiği açıklamada, "Bazı kışkırtıcı programlar inancı, ahlakı ve manevi değerleri tehlikeye atıyor. Bazı Afganlar, yurtdışında vatandaşlık kazanmak için İslam karşıtı dokümanlar üretiyor. Yeteneklerini ve mesleklerini Afganistan'da kullanması gereken insanlar yurtdışına gidiyor ve bazı değersiz işler yapıyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, tüm eyalet valilerine ve İslam alimlerine bu insanlarla bir araya gelmeleri ve sorunlarını çözme çağrısında bulunurken eyalet yöneticilerinden de insanların güvenliğine, özellikle de iş adamı, yatırımcı ve uzman kişilerin ülkede kalması sağlanıp çalışmaya ikna edilmeleri için de çabalarını artırmaları istendi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir