• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
DSÖ yine iş işten geçtikten sonra konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey bir Avrupalı yetkilisi, Omicron varyantının "zaten her yerde" olduğunu ve seyahat yasaklarının yayılmasını durdurmayacağını söyledi.

Artan sayıda vakalar birbiri ardına tespit edildiğinden ve kanıtlar Omicron varyantının Delta'dan daha hızlı yayıldığını gösterdiğinden, Avrupa bölgesindeki 43 ülke seyahat kısıtlamaları getirmişti.

ARTIK ÇOK GEÇ: DURDURULAMAYACAK

Ancak DSÖ'nün Avrupa bölge direktörü Dr Hans Kluge, gelen uçuşlara yönelik yasakların işe yaramadığını ve “Omicron zaten her yerde olduğu için” çok geç kalındığını söyledi.

"Omicron görünürde ve yükselişte ve endişeli ve temkinli olmakta haklıyız" dedi. Aynı zamanda, aşılar, maskeler, havalandırma ve tedavilerin koronavirüsü engellemenin en iyi yolu olduğunu da sözlerine ekledi, seyahat kısıtlamalarıın değil.

HAKKINDA HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUZ

Kluge, Omicron ile ilgili şu ana kadar elde edilen kanıtların başlangıç ​​niteliğinde olduğunu ve aşıların insanları ne kadar iyi koruyacağına dair kesin bir kanıt bulunmadığını söyledi. “En son Covid-19  varyantı olan Omicron'un nasıl ve daha bulaşıcı ve daha şiddetli olup olmayacağı henüz görülmedi” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir