• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Tokalaşmayı reddeden kadın, vatandaşlığa alınmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya’nın Baden Württemberg eyaletine bağlı Rastatt kaymakamlığı, Müslüman bir kadının vatandaşlık başvurusunu aldı. Başvuruyu değerlendiren kaymakamlık, vatandaşlık talebini reddetti.

Adresine gelen mektupla dosyanın geri çekildiğini öğrenen kadının tokalaşmaması gerekçe gösterildi. Mektupta, Alman vatandaşlığına geçiş için Alman hayat tarzının benimsendiğinin ispat edilmesi gerektiği, ayrıca, Alman anayasasının temel ilkelerine uyulmuş olunması gerektiği hatırlatıldı. Böylece tokalaşmanın, Alman anayasasının temel ilkeleri arasında olduğu iması yapıldı.

Mektupta şu ifadeler yer aldı; 

"Sizin ifadenize göre, siz bir Müslümansınız ve sizin dininizde erkeklerle tokalaşılmaz. Ama, tokalaşma Almanya’da sosyal statü, cinsiyet ya da başka bir kişisel özelliğe bakılmaksızın, selamlaşma ve vedalaşma ritüelidir. Tokalaşmanın yüz yılları bulan bir uygulaması vardır. Alman kültüründe bir kimseyi selamlamak için tokalaşmak vardır. Tokalaşma, toplumdaki sosyal ve hukuki anlamı dolayısıyla Alman hayat tarzının bir parçasıdır. Alman vatandaşı olmak isteyen birisi, karşı cinsten diye biriyle tokalaşmazsa, Alman hayat tarzına ayak uyduramamış demektir.

Yukarıda belirtilen sebeplerle sizin Alman hayat tarzını benimsemediğiniz anlaşılmıştır. Kadın-erkek eşitliği Alman anayasasının temel ilkesidir. Siz tokalaşmayı reddederek kadın-erkek eşitliğine inanmadığınızı göstermiş oldunuz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir