• DOLAR 32.571
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2429.47
  • ...
Simülatörle Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Karaalioğlu Parkı`na getirilen gezici simülatöre polisler eşliğinde binen vatandaşlara, emniyet kemeri kullanmadıkları takdirde kaza anında araç içerisinde yaşayacakları, uygulamalı olarak gösterildi. Araç şeklindeki similatör, vatandaşlar bindikten sonra döndürülmeye başlandı. 2 dakika similatörde kalan vatandaşlar, uygulamadan etkilendiğini belirtti.

Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Aşkın Kılıçkeser, uygulamanın Güvenli Trafik Projesi kapsamında yapıldığını söyledi.

Özel tasarlanan simülatörle vatandaşlarda emniyet kemeri takma konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Kılıçkeser, "Uygulamalı etkinlikle insanların emniyet kemeri takmamaları durumunda karşılaşabilecekleri zararları uygulamalı olarak gösteriyoruz. Proje ile emniyet kemeri takmamaktan kaynaklanan yaralamalı ve ölümlü kazaları en aza indirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kılıçkeser, Antalya`da emniyet kemeri takma oranının yüzde 60 civarında olduğunu belirterek, "Projemiz, Dünya Sağlık Örgütü tarafından destekleniyor. Herkesin emniyet kemeri takmasını sağlayarak ölüm ve yaralanma olaylarını en aza indireceğiz" diye konuştu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir