• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Van'da sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlık-Sen Van İl Başkanlığında bir araya gelen sendika üyeleri, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sonuna bırakılan zam düzenlemesinin sadece hekimleri kapsamasına tepki gösterdi.

Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin yaptığı açıklamada, Sağlık-Sen olarak hekimlere yapılan zammı desteklediklerini belirtti.

Zamma karşı olmalarının sendikal kimliklerine ve mücadele anlayışlarına aykırı olduğuna dikkat çeken Bilgin, ancak zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşı olduklarını belirtti.

Bilgin, "Siyaset eliyle kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Hekim harici yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakârlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Vicdan sahibi herkesi de karşı olmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz. Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz, Meclis'ten, yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya, sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar." dedi.

Sağlık-Sen olarak perşembe günü de iş bırakacaklarını hatırlatan Bilgin, "Bu vahamete dur demek için bugün olduğu gibi perşembe günü de iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye'de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını bizlere destek olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir