• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Sumaklılar Peygambere Sevdasını haykırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Birecik ilçesine bağlı Sumaklı köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlik kılınan öğle namazı ve verilen yemeğin ardından başladı.

Sunuculuğunu İ.Halil Kaya`nın yaptığı program Güneydoğu Anadolu bölgesi Kur`an-ı Kerim okuma birincisi Mustafa Soylu`nun okuduğu Kur`an tilaveti ile başladı. Said Esen Hoca`nın açılış ve selamlama konuşmalarından sonra Mevlidi Şerif okundu. Kız İlahi Gurubu ve Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu`nun ilahi ve ezgilerinden sonra M. Emin Baytar Hoca bir konuşma yaptı.

Baytar, "Biz bu gün burada doğumuyla mazlum ve mustazaflara umut olan, kimsesizlere umut olan Muhammedi Arabî alehisselatu vesselamı yâd ediyoruz. Bu gün biz doğumuyla Kisra`ların zulüm saraylarının yerle bir olmasına vesile olan, Bizans meliklerinin zulüm saraylarını çatırdatan Resulullah alehisselatu veselamu anlamaya idrak etmeye çalışıyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yapan araştırmacı yazar M. Müfit Yaray ise şunları söyledi; "Bu gün her kes kendisine bir önder seçip takip etmektedir. Bizler ise bu sıcak havada bu dağların bu taşların şahitliğinde özgürlük ve kurtuluş önderi olarak kendimize Resulullah aleyhisselatu vesselamı seçtiğimizi göstermek için duruyoruz. Ya Rabbi buna şahit ol! Ya Rabbi buna şahit ol! Ya Rabbi buna şahit ol!"

Yapılan konuşmaların ardından program Kardeşler İlahi Grubu`nun seslendirdiği ezgilerle devam etti. Okunan duanın ardından program sona erdi.
(Ömer Elmaoğlu İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir