• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
Umut Kervanı Vakfı'ndan Mali'deki muhtaçlara gıda yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İhtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulunmaya devam eden Umut Kervanı Vakfı, Mali ile beraber yardımlarına devam ediyor.

Mali'de iç karışıklıktan kaçmak için çevre bölgelere göç eden insanlar geri dönme fırsatı bulamazken yerlerinden olan mülteciler ise açlık ve sefaletle karşı karşıya kalmış durumda.

 

Yaşanan bu krizlerin başından bu yana Avrupa Yetim Eli Mali'de yardımlarına devam ediyor. İnsani yardım projeleri kapsamında Avrupa Yetim Eli, son olarak başkent Bamako çevresine göç eden yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu.

Türkiye'deki hayırsever kadınların gönderdiği başörtüler kamptaki kadınlara dağıtılırken Umut Kervanı Vakfı, sünnet hazırlığı yapan çocuklara da giysi ve çeşitli oyuncaklar hediye etti. Hayırseverlerin destekleriyle bu kamplarda yaşam mücadelesi veren ve çoğu kimsesiz Malililere gıda paketleri ulaştırıldı. Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, burada yaptığı açıklamada, kampta yaşam mücadelesi veren insanların kendilerini çok güzel karşıladıklarını ve buradaki Müslümanlara sahip çıkmaları gerektiğini belirten Kurtaran, "Yaklaşık 2 aydır burada bulunan kardeşlerimize hiç yardım ulaşmamış. 'Türkiye'den ilk siz geldiniz ve hep Türkiye'deki Müslümanlar bize sahip çıkacak' diye duygu dolu sözler duyduk. Bu sözler bizleri duygulandırdı. Geldiğimizde bizleri coşkuyla karşılamışlardı. Buruk bir şekilde buradan ayrılıyoruz." İfadelerini kullandı.

Başta kampta kalan çocuklar olmak üzere kamptaki muhtaçlar, Umut Kervanı Vakfı yetkililerini büyük bir sevinçle karşıladı.

İç karışıklıktan dolayı evlerini ile yurtlarını bırakmak zorunda kaldıklarını belirten kamp sakinleri, yardımları kendilerine ulaştıran Umut Kervanı Vakfı yetkililerine teşekkür etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir