• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Kılıçdaroğlu el hareketi yaptı Meclis karıştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bütçeyi sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu; 

'Bu bütçe milletin alın terini sömüren bir bütçedir. Bu bütçe fakirden alıp zengine veren bir bütçedir. O nedenle bu bütçe Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış bir kumpas bütçesidir. Bu bütçeye 'hayır' diyeceğiz. Siz tüyü bitmemiş yetim hakkı koruyamazsınız. Siz para babalarının baronlarının yanındasınız. Paralel yapıdan şikayet ediyordunuz kendiniz bir paralel devlet kurdunuz. 

Faizi sıfırlayacağız. Hangi faizi ya? Çiftçinin faizini sıfırladınız mı? İktidar olacağız, bir haftada çiftçilerin faizlerini sıfırlayacağız. Yüreğiniz yetiyor mu, yetmez. Talimat gelmesi lazım, faizi sıfırlamak için.

Merkez Bankası'nı iğdiş ettiler. Erdoğan, bir kararname çıkardı, fiyat istikrar komitesi kuruyorum. Merkez Bankası'ndan bu yetkiyi alıp, kendi kurduğu kurula verdi. Peki bu komite kaç kez toplandı? Bir kere bile toplanmadı. Bunu söylüyoruz, üzülüyorsunuz. Acıdır gerçekler. dedi. Şu soruyu sordunuz mu acaba kendinize: Ben kendi vatandaşımdan niye dolarla borçlanıyorum? Bu ülkenin kendi parası yok mu? Bunların hiç biri milli değil, oturan bakanların hiç biri de milli değil. Erdoğan diyor ki ben hiç bir zaman faizci olmadım. Bütün faizcilerin güvencesi de umudu da Erdoğan'dır.''

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı el hareketi tepkilere neden oldu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. Birleşime  ara verildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir