• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Adıyaman`da coşkulu Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Kutlu Doğum etkinliği Sakarya Caddesi`nde düzenlendi. Aşırı sıcaklığa aldırış etmeyen binlerce Adıyamanlı etkinliği sonuna kadar takip etti.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Mevlid Şerif ve ilahiler okundu.
 
Programın açılış konuşmasını Adıyaman Peygamber Sevdalıları koordinatörü Bilal Demir yaptı. Demir, Kutlu Doğum etkinliklerini tüm engellemelere rağmen gerçekleştirdiklerini belirtti. Konuşmasına Hz Peygamberin hayatından kesitler aktararak devam eden Demir,
"Allah-u Teala nasıl ki Asım bin Sabit`in bedenini kafirlerin elinden koruduysa bugün de Peygamber sevdası için bir araya gelen ve Peygamber sevdası için geceli, gündüzlü çalışan bu insanları koruyacaktır. Ve bu insanların emeklerini zayii etmeyecektir." dedi.
Demir, sıcak havada Peygamber sevdası için toplanan halka teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
 
İnzar İlahi Grubu ve Medine Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra mikrofona gelen Araştırmacı Yazar Adnan Akgönül, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler aktardı. Akgönül, Hendek Savaşında Resulallahı ve yarenlerini yok etmek isteyenlerin tümünü Allah`ın Peygamberinin affettiğini dile getirdi.
Hz Peygamberin eğitime verdiği önemi dile getiren Akgönül, çocukların Kur`an kurslarına ve İslami eğitim veren kurumlara gönderilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
Programda okunan ilahiler ile coşan Peygamber aşıkları sık sık salavatlar ve tekbiler getirdiler.
 
Program Abdulkadir Atlı`nın yapmış olduğu dua ile sona ererken halkın mevlit alanından ayrılmak istememesi dikkatlerden kaçmadı. (Cemil Özdaş- İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir