• DOLAR 32.516
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2490.543
  • ...
Afganistan Hükümeti "yargısız infaz" iddialarını reddetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'ın sadece 4 kentinde 100'den fazla eski asker, polis ve istihbarat görevlisinin öldürüldüğü ya da zorla ortadan kaybedildiği iddialarını değerlendiren Kosti, söz konusu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakanlık Sözcüsü Said Kosti, raporların ve iddiaların somut delillere dayanmadığını ifade etti.

İddiaları yalanlayan ve Batılı ülkelerin kınamalarını reddeden Kosti, öne sürülen "yargısız infaz ve zorla adam kaybetmelerin" Taliban'ın ilan ettiği genel afla çeliştiğini aktardı.

Eski ordu mensuplarından bazılarının öldürüldüğünü kabul eden Kosti, bunun kişisel rekabet ve düşmanlıklardan kaynaklandığını belirtti.

Kosti, "Taliban'ın genel affı sayesinde daha önce yüzlerce mücahit ve sivili şehit eden" çok sayıda eski güvenlik gücü mensubunun huzur içinde yaşamayı sürdürdüğünü ifade etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yayınlanan bir raporda, Taliban'ın 15 Ağustos'ta yönetimi ele geçirmesinden bu yana Afganistan'ın sadece 4 kentinde 100'den fazla eski asker, polis ve istihbarat görevlisini öldürdüğü ya da zorla ortadan kaybettiği iddia edilmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir