• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Batman`da Yüz binler Peygambere sadakatte buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Allah`ın Habibi, Resullerin serveri ve insanların en sevileni, güllerin ve gönüllerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) mübarek viladetinin 1442. yıldönümü münasebetiyle Batman Mevlid Alanında görkemli bir program düzenlendi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü tarafından açık alanda bu yıl 5`incisi düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliğinde yüz binlerce Peygamber sevdalısı buluştu. Mevlüd alanında "Seni seviyoruz Yâ Resulullah" yazılı dev afişler asıldı.
 
Aşırı sıcaklara rağmen Peygamber sevdalısı olduğunu yüz binlerce defa ispatlayan Batmanlılar, sabahın erken saatlerinden itibaren tekbir ve salâvatlarla etkinliğin yapılacağı Batman Mevlüd Alanına sel gibi aktı.
 
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, Muhammed-i âşıklar, Batman Mevlüd Alanının etrafında kurulan "polis kontrol" noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.
 
Etkinliğin başlamasına iki saat kala tarihi Mevlüd Alanı hızla dolmaya başladı. Erkekler ve kadınlar ayrı ayrı saf tuttu. Yer bulamayan kimileri de Batman Yeni Otogar bahçesine, duvar üstünde bayram havasında etkinliğe katılım gösterdiler.
 
Ve etkinlik başladı
Saat 13.10`da başlayan Yunus Emiroğlu ve Asım Özalp`ın sunduğu etkinlik Allah`ın kelamı Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahilerle devam etti. Ardından Kürtçe Mevlid okundu. Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku doruğa çıktı. Mevlid okunurken güvercinlerin uçurulması ve Kur`an, Mevlid ve konuşma sırasında "Allah" ve "Muhammed(sav)" lafızlarının alanda açılması güzel görüntüler ortaya çıkardı.
 
Yüz binlerce Peygamber aşığı katıldı
"Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz.Muhammed (sav)" adıyla düzenlenen programa yüz binlerce Peygamber aşığı katıldı. Yüz binler, fahri kâinata duydukları özlemi dile getirdi. "Efendimize olan özlemin doruğa çıktığı Mevlid Alanında oluşan manevi atmosfer, iliklere kadar hissedildi, insanlar efendimizin aşkıyla kendinden geçti.
 
"Kurtuluşumuz Peygamberimizin sünnetini yaşamakla mümkündür"
Hira Der Yönetim Kurulu Üyesi Molla Beşir Şimşek yaptığı konuşmada, Peygamberimizin kendisine risalet geldiği günden vefatına kadar sürekli insanlara doğru yolu gösterdiğini ifade ederek onları doğruya çağırdığını, onları düştükleri zilletten, bataklıktan, şirkten ve her türlü kötü alışkanlıklardan temizlediğini vurguladı.
 
Şimşek, "Peygamberimiz insanları kula kulluktan Allah`a kul olma derecesine yükseltmiştir. Onun için Peygamberimizi öğrenmek ve anlamak bizim için çok değerli ve önemlidir. Zira bugün de tekrar insanlık İslamdan uzaklaştığı ve o kötü alışkanlıklarına döndüğü için tekrar neredeyse o yüksek insani sıfatını kaybetmiş ve kötü ahlaklara, yollara sapmıştır" ifadelerini kullandı.
 
İnsanlığın içine düştüğü bu kötü zamandan kurtulmanın tek çaresinin Peygamberimizi öğrenmek ve O`nun sünnetini yaşamakla mümkün olunabilineceğini dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Peygamber Efendimizin sunmuş olduğu bu nura karşı gelenler tarih boyunca zelil duruma düşmüşler, zilletten kurtulamamışlar ve başarısız olmuşlardır. Onun içinde bugün de nasıl dün O`na tabi olanlar zilletten izzete kavuştuysalar da bugün de O`na tabi olanlar yine bu kötü durumdan izzete kavuşacaklar. O gün O`na nasıl karşı duran Ebu Cehil`ler ve Ebu Lehep`ler nasıl zelil olmuşlarsa, bu günde bu sese ve bu davaya karşı duranlar muhakkak başarısız olacaklar. Kurtuluş Peygamberimizi sevmede ve O`nun yanında saf almaktadır. Onun içindir ki, Müslüman halk bu meydanları doldurmaktadır"
 
Mehmet Yavuz: "Resulullah`ın ismi ve İslam kardeşliği çatısı altında yaşayalım"
Hz.Peygamberin örnek liderliği ve insanlığa örnek olan kişiliği temalı konuşma yaptı.
 
Tarihin dünyaya hükmeden birçok lider yetiştirdiğini ancak Peygamberimiz eşi benzeri olmadığını belirten Yavuz, "Hz.Muhammed (sav) gibi, 23 yılda hayvan leşi yiyip kız çocuklarını diri diri toprağa gömecek kadar vahşileşmiş bir toplumdan medeni bir toplum çıkaran bir lider ve eşsiz bir önder görmemiştir ve görmeyecektir" şeklinde konuştu.
 
Yavuz kapitalizm, liberalizm ve sosyalizmi çare olarak görenlere çağrıda bulunarak, "Bu ülkeye kapitalist, liberalist politikaları reva görenler… Ya da özellikle bu topraklarda sosyalizmi adres gösterenler… Gelin Peygamber sevdası ile buluşun aziz olun! Gelin Peygamber Sevdalıları ile barışın huzur içinde olalım hep beraber" diye çağrıda bulundu.
 
Konuşmasının sonunda Peygamber Sevdalısı halka seslenen Yavuz, "Ve siz ey değerli Peygamber Sevdalıları! Peygamber sevdasını yaşayalım ve yaşatalım hep beraber anlatalım" dedi.
 
Barışın kardeşliğin dilini geliştirmeliyiz
Bu camianın halkın imanı ve selameti için çabalarken geçmişte istenmeyen acı olayların yaşandığına değinen Yavuz, "Keşke yaşanmasaydı denebilecek hüzünlü olaylar olmuştur evet. Ama bütün bunlar bu halkın imanı, selameti ve kurtuluşu içindir. Geleceği bu acılar üzerine inşa edemeyiz. Barışın kardeşliğin dilini geliştirmeliyiz" dedi.
 
Resulullah isminin telaffuz edilmesinin İslam çatısı altında kardeşçe yaşamdan bahsedilmesinin ümit verdiğini belirten Yavuz, "Peygamber sevdalıları bu referanslara sıkı sıkıya bağlıdır. Resulullah`ın ismi ve İslam kardeşliği çatısı altında bin yıl değil on binlerce yıl birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamaya hazırız" şeklinde konuştu.
 
Yavuz konuşmasını Kürtçe çağrıda bulunarak şöyle sonlandırdı: "Bir kez daha… Bir kez daha `La ilahe illallah` diyelim. Allah`ın hükmü dışında hiçbir hükmü kabul etmeyin. Kur`an ve Resulullah`ın sünnetini hâkim kılın. (Carek di… Carek di em bıbêjın La ilahe illallah. Qebul nekın tı hükme jı xeyr-i hükme Allah. Hakım bıkın Qur`an u Sunneta Resulullah!" (Osman İçli, M.Fatih Akgül, Abid Dündar, M.Said Adıyaman, Şükrü Tontaş, Muhyeddin Beyca, M.Said Başaran -İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir