• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
`O`nun (sav) Mirasını Yüklenmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Kale Miting Alanında yüz bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen kutlu doğum etkinliği tüm coşkusuyla devam ediyor.
Etkinlikte konuşan Eğitimci Yahya Oğraş, Hz Peygamberin döneminden kesitler aktardığı konuşmasında insanlık olarak çöküntünün yaşandığı dönemde Resulullah`ın toplumu yeniden inşa ederek tüm zamanların en şerefli toplumunu oluşturduğunu söyledi.
 
Oğraş konuşmasına şöyle devam etti:"Resulullah`ı (sav) senenin bir ayında, iki ayında üç ayında değil. Senenin 12 ayında yüreklerimize yuvalarımıza çocuklarımıza yaşatacağız ve bunda çok kararlıyız.
Rabbime binlerce şükürler olsun! Hakikatler; İslam nuru, Peygamber Efendimizin getirdiği vahiy artık meydanlarda… Artık alanlarda, artık çarşıda ve Van kalesinde yaşanıyor…
Gönüllerde Peygamber aşkı olursa Van`ın bütün caddeleri bütün mahalleleri, bütün sokakları İslam`ın diyarı olacaktır. Emin olun Resulullah gibi ahlaklanırsak Kur`an ile ahlaklanırsak şu Van Kalesi gibi hakikatler, çağrılar, ilahi hükümler aynen Van kalesi gibi yükseklerde ve zirvelerde olacaktır."
 
"Bize düşen O`nun mirasını yüklenmektir"
"Onun sancağı altında toplanan Allah`ın izniyle kardeşliği, huzuru, barışı, saadeti bulacaktır ve sürurla yaşamına devam edecektir." diyen Oğraş, "Eğer gerçekten biz de şu bölgede şu toprakta kardeş kavgasını sona ermesini istiyorsak bizler yek vücut olarak bir arada bulunmayı biliyorsak Hz. Muhammed (sav)` min tebliğiyle, irşadıyla, cehdiyle gayretiyle şemsiyesi altında bulunursak rabbim mahşer gününe de bizi onun sancağı altında gölgelendirecektir. Bize düşen O`nun mirasını yüklenmektir. Hz. Muhammed kimsenin malı değil; o bütün cihanın ortak mirasıdır."ifadelerini kullandı. (Fikret Özkan/Fırat Arslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir