• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2424.17
  • ...
Bunun Adı Peygamber Sevdası - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Bingöl Koordinatörlüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle `Kurtuluş ve Özgürlük Önderi Hz. Muhammed(s.a.v)` adlı bir etkinlik düzenledi. Bingöl Şehir Stadyumu`nda düzenlenen etkinliğe Bingöl halkının yoğun bir ilgi gösterdiği gözlemlendi. Etkinliğe Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ve bölge alimlerinden Celal Bozdaş konuşmacı olarak katıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif`in okunmasıyla başlayan program ilahi sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.
 
Göktaş: Bingöl peygamber sevdasıyla kendini ispat etmiştir
Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Türkiye`nin her yerinde düzenlenen etkinliklerde Bingöllülerin öncülük ettiğini ifade ederek, "Bingöl`deki Peygamber sevgisini sadece burada değil, gittiğim her yerde gördüm. Başka illerde düzenlenen etkinliklerde de Bingöllüler hep öncülük yaptı. Bundan siz Bingöllüler şeref duymalısınız. Bingöl Peygamber sevdasıyla kendini ispat etmiştir" dedi.
 
Bingöllülerin sadece Türkiye`yi değil, Avrupa`yı da ayağa kaldırdığını söyleyen Göktaş, "Bingöllüler, Peygamber sevgisini kafir memleketlerde de yaşatmışlardır. Başka şehirler bırakın ekonomisiyle, ticaretiyle, ihracatıyla övünsünler. Siz Bingöllü kardeşlerim Peygamber sevgisiyle öne çıktınız, bundan övünç duymalısınız" diye konuştu.
 
`Senede bir kez değil, her gün İslam`ın sancaktarlığını yapmamızı Allah bize nasip etin` diyen Göktaş, şöyle devam etti: "Hz. Muhammed`in rahmeti bugün bütün yeryüzünü kaplamıştır. Bizler O`nun alemlere rahmet olarak gönderildiğini anlatmamız üzerimize yüktür. O`nun hayatını milim milim bilmeliyiz. O`nun ümmeti olarak evlerden, camilerden çıkıp meydanlara çıkmalıyız."
 
Peygamber sevgisinin bir moda olmadığına vurgu yapan Göktaş, "Bu sevdayı tarih ispat etmiştir. Bingöllülerin bu sevda dalgası derinlerden gelmektedir. Vallahi Diyarbakır`ın değişmesinde Bingöllülerin muazzam katkısı vardır. Diyarbakır`daki o mahşeri kalabalığın üstünde Bingöllülerin mührü vardı` şeklinde konuştu.
 
Bozdaş: Peygamber karanlığı aydınlığa çevirdi
Göktaş`ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan bölge alimlerinden Celal Bozdaş, Hz. Peygamber`in gelişi ile karanlığı aydınlığa çevirdiğini vurgulayarak, Peygamber`in tarihi değiştirdiğini ifade etti.
 
Bozdaş, "Peygamberimiz kadınları öyle bir yere getirdi ki,`Cennet annelerin ayağının altındadır` dedi. Kadınlarımız Peygamber`e olan sevdalarını işte bu alanda göstermiştirler. Kadınlarımız ve erkeklerimiz Peygamber`in hayatını öğrenmeleri ve hayatlarına örnek yapmalıdırlar. Biz sadece Hz. Peygamberi kendimize örnek almalıyız. Allah bize sadece O`nu örnek almamızı söylüyor. Bizler O`nun sünnetini yeryüzüne yaymalıyız. Bizler O`nun sevgisini hayatımıza geçirirsek, devrisaadet tekrar yeryüzüne gelecektir. Resullah (sav) belki bu zamanı müjdelemiştir" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından program Bir Musibet Bin Nasihat Tiyatro Grubu`nun, Peygamber zamanında sahabelerin yaşadığı sıkıntıları anlattığı tiyatro gösterisi ile devam etti. Tiyatro gösterisi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
 
İlahi ve ezgilerin seslendirildiği program, okunan dua ile sona erdi. (Emrullah Araz, Nihat Kanat, Salih Torak, Ahmet Cana, Bülent Temiz, Behçet Aslan, Sedat Kuşulay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir