• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Karakoçan`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Karakoçan`da kutlu doğum etkinliği düzenlendi.
 
Etkinlik, Yusuf Yüksel Hocanın Kur`an tilavetiyle başladı. Huşu içinde dinlenen Kur`an tilavetinin ardından Kürtçe ve Türkçe Mevlidi Şerif okundu. Programda ilahi sanatçıları tarafından okunan ilahiler programa renk kattı.
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karakoçan Yeni İhya-Der Başkanı Hayrettin Günay,
"İnsanlık her geçen gün ahlaktan, adaletten, şereften ve onurdan uzaklaştığı bu zamanda biz istiyoruz ki Peygamberimizin o güzel ahlakını evlerimize, iş yerlerimize, okullarımıza ve dünyanın dört bir yanına taşıyalım." İfadelerini kullandı.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Ömer Çelik Hoca ise Allah`a hamd ederek başladığı konuşmasında, "Yolumuzu şaşırmayalım diye bizlere kitap göndermiş, Hz Muhammed`i(sav) Peygamber, önder olarak göndermiştir. Yine Allah`a hamd olsun ki o Peygambere uymayı dünya ve ahrette kurtuluşun ebedi emeli kılmıştır. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır." dedi.
 
"İnsan birini seviyorsa onun dediklerini yerine getirir." diyen Çelik, "Sevdiğinin emirlerini yerine getirir. Sevdiğinin sevdiklerini sever, sevdiğinin sevmediklerini sevmez. Eğer insan birini seviyorsa onu üzmez onu incitmez. Canını, malını seve seve verir. Ashap peygamberi böyle seviyordu. Bizler de ashap gibi sevmeliyiz." şeklinde konuştu


Günün anlamına dair Kürtçe konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı ise, "Biz bugün Allah Resulü Muhammed Mustafa için burada toplanmışız. Buraya geliş sebebimiz, buraya toplanma sebebimiz sadece Resulullah` tır. Bu neye benziyor. Ne zaman ki Resulullah Medine`ye hicret etti. Medine halkı bizim gibi erkekler kadınlar, çocuk, yaşlı yeni elbiselerini giyerek tele al bedru marş ve şiiriyle peygamberi karşılamaya gittiler. Hep beraber `ya Resulullah sen hoş geldin buyurun gelin bizim evimize, başımıza yüzümüze bas, sen bizim yanımızda çok kıymetlisin` dediler." İfadelerini kullandı.

Onun ruhu bizi hissediyor
Şanlı, "Biz Peygamber efendimizin misafiriyiz. Bu müjdeyi veriyoruz birbirimize, siz zannetmeyin ki. Biz bugün burada tek başımızayız. Vallahi bugün Resulullah bizden haberdardır, onun bizden haberi vardır. Bizi dinliyor, Ravza-i Mutahharada onun ruhu bizi hissediyor." Şeklinde konuştu.

Etkinlik okunan dua ile son buldu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir