• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Bitlis'te iki aile arasındaki kan davası barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Alakır (Kuştiyan) ile Burcukaya (Mezik) köylerinde oturan Baykut ve Altay aileleri arasında çıkan ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası, bölgenin ileri gelenlerin araya girmesiyle son buldu.

Kan davasının son bulması vesilesiyle tören düzenlendi. 

 

 

Bitlis'in Güroymak ilçesi Erentepe Mahallesi'nde bulunan Şeyh Mahsum Medresesi'nde düzenlenen barış törenine Şeyh Mahsum Medresesi'nin Baş Müderrisi Şeyh Abdulğani Mutlu, Tatvan İlçe Müftüsü Zahid Demirel, bölgenin kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Emekli İmam Galip Toğal, kan davalı olan iki ailenin barışmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Barışın gerçekleşmesinde, geçtiğimiz yıl 10 Aralık'ta vefat eden bölgenin kanaat önderi Şeyh Nureddin Mutlu'nun çok emek sarf ettiğini hatırlatan Toğal, ayet ve hadislerle barışın önemine vurgu yaptı.

Program, yapılan duanın ardından, her iki aile fertlerinin Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek kucaklaşmasıyla sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir