• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Mossad Başkanı 'İran dosyasıyla' ABD'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist İşgalci Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Başkanı David Barnea, İran'ın nükleer programına ilişkin güncel bilgileri aktarmak ve Siyonist İşgalcinin ABD'den Tahran'a yönelik yaptırımlarını ağırlaştırması talebini iletmek üzere Washington'a gitti.

Barnea'nın uçağının cumartesi gecesi Tel Aviv'den havalandığı açıklandı.
Haberde, Barnea'nın ABD'li muhataplarına "İran'ın, bir yandan nükleer programını tam gaz sürdürürken diğer yandan da Viyana'daki müzakerelere katılarak dünyayı aldatmaya devam ettiğini" anlatacağı ifade edildi.

Barnea'nın Siyonist İşgalcinin daha önce açıkladığı gibi herhangi bir anlaşmaya bağlı kalmayacağını, Tel Aviv'in İran'ın nükleer programını durdurma girişimlerinin devam edeceğini ileteceği paylaşıldı.

Siyonist İşgalci Savunma Bakanı da resmi ziyaret gerçekleştirecek
Mossad Başkanı, bir süre önce yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer silah elde etmeyeceğini söylemişti.

Aynı şekilde Siyonist İşgalci Savunma Bakanı Benny Gantz da çarşamba günü ABD'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Siyonist İşgalci, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere ve varılacak anlaşmaya karşı çıkarken Tahran'a daha ağır yaptırımlar ve askeri müdahale seçeceğini savunuyor.

Siyonist İşgalci geçen hafta, savunmaya 5 milyar şekel (yaklaşık 1,5 milyar dolar) değerinde ek bütçeyi onaylamıştı. Söz konusu bütçenin, silah sistemleri, ileri teknoloji füzeler, hava savunma sistemleri, eğitim ve tatbikatlar için kullanılacağı duyurulmuştu.

Siyonist İşgalci basını, söz konusu bütçenin İran ile muhtemel bir çatışma için hazırlığa ayrıldığı değerlendirmelerinde bulunmuştu.

İran'ın nükleer programına ilişkin Viyana'daki uluslararası müzakereler 3 Aralık'ta anlaşma sağlanamadan sona ermiş, görüşmelerin gelecek hafta devam edeceği açıklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir