• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
İran: Nükleer müzakerelerde taleplerimizden geri adım atmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran'ın Viyana görüşmeleri baş müzakerecisi Ali Bakıri Keni, Tahran'ın ABD'nin İran halkına yönelik yaptırımlarının kaldırılması konusundaki duruşunu yineleyerek, İran'ın bu yöndeki taleplerinden geri adım atmayacağını belirtti.

İtalyan haber ajansı ANSA'ya verdiği röportajda açıklamalarda bulunan Bakıri, "İran İslam Cumhuriyeti, 2015 nükleer anlaşmasının yeniden etkinleştirilmesi ve yaptırımların kaldırılması yönündeki taleplerinden geri adım atmayacaktır" ifadesini kullandı.

İran'ın reski haber ajansı IRNA'nın aktardığı habere göre, "2018'de anlaşmadan çekilen ABD olduğu düşünüldüğünde, Washington'un ilk adımı atan taraf olması gerektiğine" değinen Bakıri, "Tahran'ın Viyana müzakere sürecinde P4+1 grubuna yaptığı tekliflerin belgelenmiş ve mantıklı olduğunu ve bu nedenle müzakerelere temel oluşturabileceğini" savundu.

Görüşmeler sırasında İran'ın planlarını, ilki yaptırımların kaldırılmasına, diğeri nükleer meseleye ilişkin iki metin halinde sunduğunu kaydeden Bakıri, "Bu teklifler müzakerenin temelidir ve karşı taraf İran ekibinin tekliflerine belgelenmiş bir yanıt vermelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Bakıri'ye göre İran, bir gün önce müzakere taraflarına sunulan önceki iki teklifi kabul etmesi halinde üçüncü bir teklifte bulunacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir