• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bingöl Peygamber Sevdasıyla Kendini İspat Etmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Bingöl Koordinatörlüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Bingöl Şehir Stadyumu`nda `Kurtuluş ve Özgürlük Önderi Hz. Muhammed (s.a.v)` adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Bingöl halkının yoğun bir ilgi gösterdiği gözlemlendi.
 
Ömer Aşkın ve Salih Gönül`ün sunuculuğunu yaptığı program, Şefik Börü`nün Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Özlem Ajans sanatçılarından Bilal`in mevlidi şerif okuması ile devam eden programda sık sık salavat ve tekbirler getiriliyor.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, `Bingöl`deki Peygamber sevgisini sadece burada değil, gittiğim her yerde gördüm. Başka illerde düzenlenen etkinliklerde de Bingöllüler hep öncülük yaptı. Bundan siz Bingöllüler şeref duymalısınız. Bu şehir kendisini hakkıyla ispat etmiştir" dedi.
 
Bingöllülerin sadece Türkiye`yi değil, Avrupa`yı da ayağa kaldırdığını söyleyen Göktaş, "Bingöllüler, Peygamber sevgisini kafir memleketlerde de yaşatmışlardır. Bırakın başka şehirler ekonomisiyle, ticaretiyle, ihracatıyla övünsünler, siz Bingöllü kardeşlerim Peygamber sevgisiyle öne çıktınız, bundan övünç duymalısınız" diye konuştu.
 
`Senede bir kez değil, her gün İslam`ın sancaktarlığını yapmamızı Allah bize nasip etsin` diyen Göktaş, şöyle devam etti: "Hz. Muhammed`in rahmeti bugün bütün yeryüzünü kaplamıştır. Bizler O`nun alemlere rahmet olarak gönderildiğini anlatmamız üzerimize yüktür. O`nun hayatını milim milim bilmeliyiz. O`nun ümmeti olarak evlerden, camilerden çıkıp meydanlara çıkmalıyız.`
 
Peygamber sevgisinin bir moda olmadığına vurgu yapan Göktaş, `Bu sevdayı tarih ispat etmiştir. Bingöllülerin bu sevda dalgası derinlerden gelmektedir. Vallahi Diyarbakır`ın değişmesinde Bingöllülerin muazzam katkısı vardır. Diyarbakır`daki o mahşeri kalabalığın üstünde Bingöllülerin mührü vardır` şeklinde konuştu. (Emrullah Araz, Behçet Aslan, Ahmet Cana, Salih Torak - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir