• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Kayseri'de üreticilere "Ağaç Budama" eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teorik eğitimler; teknik müdür ve ziraat mühendisleri tarafından verilirken, eğitimin son aşamasında, bahçelerde uygulama eğitimi de verildi.

Eğitimin sonunda kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine; yetkili birim amirlerinin yanı sıra eğitime müracaat eden tüm kursiyerler katılım gösterdi.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, "Kayseri'de elma üretiminin yüzde 40'ı Yeşilhisar ilçemizde üretilmektedir. Elma üretimi yapılırken ihracata ağırlık verilmelidir. İhracat yapabilmek için de kalite çok önemli. Bu nedenle kaliteli elma üretimi yapmak lazım. Kaliteli elma üretiminde budama işlemi önem verilmesi gereken konular arasında yer almaktadır." ifadelerini kullandı.

Şahin, "Proje kapsamında beş gün süreli planlanan ve teorik eğitimle başlatılan eğitim, uygulama dersi ile tamamlanmıştır. İlerleyen süreçte bitki besleme ve bitki koruma konularında da uzman ekiplerimiz tarafından yeni kurslar düzenlenecektir. İlimizde araştırma enstitüsü kurulması için çabalarımız var. Kayseri'de araştırma enstitüsü olduğu zaman uzman ekiplere ulaşmamız daha kolay olacak. Yapılan eğitimin kaliteli üretim ve verimi sağlamak adına kursiyerlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Üreticilere eğitim sonunda 140'ı Yeşilhisar ilçesinde, 100 tanesi de Yahyalı ilçesinde olmak üzere toplam 240 üreticiye katılım belgesi verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir