• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
`Kurtuluş Peygamberin Sünnetini Yaşamakla mümkündür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (s.a.v) veladetinin 1442`inci yıldönümü Batman Mevlid Alanındaki yüz binlerin katılımıyla tüm coşkusu ile devam ediyor.
 
Programda Kürtçe bir konuşma yapan Hira Der Yönetim Kurulu Üyesi Molla Beşir Şimşek, Allah`u Teâlâ`nın bütün yarattıkları içerinde en mükemmel ve en değerli olarak insanı yarattığını belirterek, "Hem dünya hem de ahiret saadetini elde etmek ve insani değerleri temin edebilmesi için Allah`u Teâlâ insanoğlunu yalnız bırakmamıştır. O yüzden tarihten günümüze sürekli Peygamberler göndermiştir. Bütün Peygamberler insanın dünya ve ahiret saadetinin temini ve onun o yüksek değerini koruması için mücadele etmişlerdir. Onlara bu husustaki Allah`u Teâlâ`nın emirlerini telkin etmişlerdir. Peygamberimiz de bu gayeyle gönderilmiştir. Allah`u Teâlâ da zaten Ayeti Kerime`de O`nun gönderiliş gayesini bu şekilde açıklamıştır" dedi.
 
Bu nura karşı gelenler tarih boyunca zelil olmuşlardır
Peygamberimizin kendisine risalet geldiği günden vefatına kadar sürekli insanlara doğru yolu gösterdiğini ifade eden Şimşek, onları doğruya çağırdığını, onları düştükleri zilletten, bataklıktan, şirkten ve her türlü kötü alışkanlıklardan temizlediğini vurguladı. Şimşek, "Peygamberimiz insanları kula kulluktan Allah`a kul olma derecesine yükseltmiştir. Onun için Peygamberimizi öğrenmek ve anlamak bizim için çok değerli ve önemlidir. Zira bugün de tekrar insanlık İslam`dan uzaklaştığı ve o kötü alışkanlıklarına döndüğü için tekrar neredeyse o yüksek insani sıfatını kaybetmiş ve kötü ahlaklara, yollara sapmıştır" ifadelerini kullandı.
 
İnsanlığın içine düştüğü bu kötü zamandan kurtulmanın tek çaresinin peygamberimizi öğrenmek ve O`nun sünnetini yaşamakla mümkün olunabilineceğini dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Peygamber Efendimizin sunmuş olduğu bu nura karşı gelenler tarih boyunca zelil duruma düşmüşler, zilletten kurtulamamışlar ve başarısız olmuşlardır. Onun için nasıl dün O`na tabi olanlar zilletten izzete kavuştuysalar bugün de O`na tabi olanlar yine bu kötü durumdan izzete kavuşacaklar. O gün nasıl O`na karşı duran Ebu Cehil`ler ve Ebu Lehep`ler nasıl zelil olmuşlarsa, bu günde bu sese ve bu davaya karşı duranlar muhakkak başarısız olacaklar. Kurtuluş, Peygamberimizi sevmede ve O`nun yanında saf almaktadır. Onun içindir ki, Müslüman halk bu meydanları doldurmaktadır." (M.Fatih Akgül, Osman İçli, Abid Dündar - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir