• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
Rusya’dan 'kitle imha silahlarından arındırılmış bölge konusunda diyalog' çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya’nın Viyana’daki uluslararası kuruluşlar nezdindeki daimi temsilcisi Mihail Ulyanov, Siyonist İşgalcilerin Ortadoğu'da nükleer silahlar ve diğer kitle imha silahlarından arındırılmış bölgenin kurulması konulu konferansa katılması gerektiğini, aksi taktirde sürecin dışında kalacağını belirtti.

BM Genel Merkezindeki konferansın cuma günü sona eren ikinci oturumuna, ilk oturumda olduğu gibi ABD ve Siyonist İşgalciler katılmayı reddetti.
Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Ulyanov, “Oturum beklenenden daha başarılı oldu, çünkü katılımcılar prosedürle ilgili konulardaki farklılıkların üstesinden gelmeyi başardı ve prosedür kurallarını onayladı” dedi.

Bu kurallara göre, usule ve esasa ilişkin konularda karar vermenin tek yönteminin uzlaşma olacağını belirten Ulyanov, “Bu, her ülkenin görüşlerinin, çıkarlarının, endişelerinin dikkate alınacağının garantisidir ve ilerlemenin tek yolu genel olarak kabul edilebilir çözümler bulmaktır. Yani her ülkenin veto hakkı olacak” diye konuştu.

Siyonist İşgalcilerin Ortadoğu'da önemli bir oyuncu olduğu ve sürece katılımının önemli olduğuna vurgu yapan Rus diplomat, “Bu, İsrail'in şimdiye kadar bu konferansa katılmayı reddettiği gerçeği göz önüne alındığında özellikle önemlidir. Şimdi, sürecin dışında kalmak istemiyorsa, bir şekilde dahil olması gerekiyor, çünkü çıkarları yalnızca esasa ilişkin meselelerde değil, usul meselelerinde bile uzlaşma kuralıyla tamamen korunuyor” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir