• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Batman Mevlid Alanına İnsan Seli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Efendimizin veladeti sebebiyle gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinlikleri tüm ülkede devam ediyor. Batman`da bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle kentte bayram havası yaşanıyor. Batman şehir merkezinden etkinlik alanına vatandaşlar kitleler halinde akın ederken etkinliğin başlamasına 2 saat kala onbinlerce kişi etkinlik alanını doldurdu.
 
Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, âmâsıyla etkinlik alanına akın eden vatandaşlar göze ve gönle hoş gelen görüntüler oluşturuyor.
 
Alanda ortak değerlerimiz hâkimdir
Bugün düzenleyecekleri etkinlik hakkında açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman koordnatörlüğü Sözcüsü Mehmet Ali Ortaç, "Kutlu Doğum etkinliği için çalışmalarını yaparken binlerce üye ve gönüllümüzle maddi-manevi üstün fedakârlıkları sergilememiz buradaki coşkunun mayasını oluşturdu. Burada alanda kendi ortak değerimiz olan Kelime-i Tevhid ve İslam Peygamberi`nden başka, ayrıştırıcı herhangi bir şey yoktur. Bu meydanda Batman`da El Medine`de 7`den 70`e tüm halkımız tüm renkleriyle Resulullah`ın (sav) sancağı, Kelime-i Tevhid sancağı altında toplanıyorlar" ifadelerini kullandı.
 
Ortaç açıklamasının devamında, "Peygamber Sevdalılarının `Nura Muhammed` adlı CD`lerinden yüz binden fazlasını üye ve gönüllülerimiz aracılığıyla etkinlik davetiyeleri halkımızın evlerinde ve işyerlerinde ziyaret edip etkinliğe davet ettik. Ayrıca radyolara ve televizyonlarda bu etkinlik ile ilgili program yapıp halkımızı bilgilendirdik. Şehrin dört bir yanına etkinlik afişlerini bilboardlara CNPE`lere esnaflarımızın camekânlarına astık. Bu coşkunun en büyük sebebi ise geçen senelerde gerçekleştirdiğimiz kutlamalar ve bu manevi atmosferin oluşması için bir dizi etkinlik düzenledik. Hamdolsun buradaki coşku bayramlardaki coşkuyu andırıyor. Şimdiden bu coşku nedeni ile katılımcılara teşekkür ederim. Ayriyeten Batman`ın 18 ayrı noktasında ücretsiz servislerle vatandaşlarımızı etkinlik alanına getiriyoruz" şeklinde bilgi verdi. (Mehmet Mikyas,M.Enes - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir