• DOLAR 32.555
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.68
  • ...
HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı Altunkaynak'tan Engelliler Günü ziyaretleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mardin’in Midyat ilçesinde çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle kutlandı.

Her yıl Dünya Engelliler Gününde, engellilerin sorunlarının dile getirilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için ziyaretler gerçekleştiren HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak beraberindeki heyetle Midyat Engelliler Derneği ve bazı rehabilitasyon merkezlerinin düzenledikleri etkinliklere katıldı.

İlk olarak Midyat Engelliler Derneğini ziyaret eden Altunkaynak ve beraberindeki heyet, engellilerle bir araya geldi.

Engellilerin karşılaştıkları sorunların çözümü için farkındalık oluşturma adına ziyaretler gerçekleşdiklerini belirten Altunkaynak, “Yılın sadece bir günü değil, her gün için bir farkındalık oluşturma adına yetkililerin gerekli çalışma ve hassasiyeti göstermelerini temenni ediyoruz. En azından günümüzde sosyal ve ekonomik yönden yaşanan sıkıntıların ön plana çıkmasıyla asgari ücretliye yansıtılacak olan zamların en azından engelli maaşlarına ve engellilere tanınan haklara da yansıtılmasını özellikle hükümetten talep ediyoruz. Bu farkındalığı bütün kurumların ifa etmesini istiyor ve temenni ediyoruz. Sadece maddi olarak değil, en azından görme engelli vatandaşlarımızın yol boyunca yürüyebilecekleri bantların oluşturulması, yüksek yerlere çıkabilmeleri için uygun rampalar yapılması, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamın arttırılması için mutlaka özel kontenjanların ayrılmasını temenni ediyoruz. Ancak bu şekilde engelli vatandaşlarımızın rahatlanması sağlanacaktır. Yetkililerin bu konuda gerekli çalışmayı yapmalarını ve hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren engelli vatandaşlar da, özellikle istihdam ve engelli aylıklarının iyileştirilmesi konularında destek istedi.

Engelliler Derneği ziyaretinin ardından Altunkaynak ve beraberindeki heyet, Uğur Tunç Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinin düzenlediği etkinliğe katıldı. Burada engelli öğrencilerle bir araya gelen Altunkaynak öğrencilerin el işi hediyelik eşyalarından aldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir