• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Milli Eğitim Bakanı Özer: 750 engelli öğretmenimizin atamasını yaptık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen “Gaziantep'in Kurtuluşunun 100’üncü Yılında 100 Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreni"ne katılan Bakan Özer, Gaziantep'e son 3 ay içerisindeki mevcut yatırımlara ilave 1,5 milyar lira yatırım yaptıklarını ifade etti.

Bugün iki güzelliğin bir arada yaşandığını kaydeden Özer, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yine burada Haliç Kongre Merkezi'nde 750 engelli öğretmenimizin atamasını yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimde son 20 yılda yaşanan devasa yatırımlar, tüm Türkiye'de eğitimin kitleselleşmesinde ve en önemlisi sosyoekonomik olarak dezavantajlı kesimin eğitimden faydalanmasında en büyük katkıyı yaptığı bir dönem oldu." diye konuştu.

“Okullaşma oranı yüzde 44’ten yüzde 88'lere çıktı”

İlköğretimden ortaöğretim ve yükseköğretime çoğu gelişmiş ülkenin 1950'li yıllarda yaşadığı kitleselleşmeyi Türkiye'nin 50 yıl sonra yaşadığını ifade eden Bakan Özer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye 2000'li yıllarda yüzde 44 olan ortaöğretimdeki okullaşma oranını yüzde 88'lere çıkartmış bir ülkedir. Bugün Türkiye, 2000'li yıllarda yüzde 14 olan yükseköğretimdeki okullaşma oranını yüzde 44'lere çıkartmış bir ülkedir. Bunları yaparken kaliteden asla taviz vermeden tüm bu büyüme süreçlerini gerçekleştirmeyi başarmış olan bir ülkedir. Bu büyümenin lideri de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben tüm gençlerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına eğitime yapmış olduğu bu devasa desteklerden dolayı en içten şükranlarımı arz etmek istiyorum."

“Gaziantep'e eğitim yatırımlarını yapmaya devam edeceğiz”

Türkiye'nin tüm noktalarındaki yatırımlardan Gaziantep'in de faydalandığına değinen Özer, “Gaziantep'te ilköğretimden yükseköğretime kadar eğitimde devasa gelişmeler yaşandı. Aynı zamanda bu büyüme ile birlikte derslik başına düşen öğrenci sayısından öğretmen başına düşen öğrenci sayısına kadar OECD ülkelerinin referans olduğu noktalara erişebilmiş bir kent haline geldi. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle Gaziantep'e eğitim yatırımlarını yapmaya devam edeceğiz." dedi.

“2022 yılı itibarıyla Gaziantep'te okul altyapısı ile ilgili hiçbir sorun kalmaz”

Bakan Özer, “Son 3 ay içerisinde 2021 yılındaki mevcut yatırımlara ilave olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 1,5 milyar lira yatırım Gaziantep'e gitti. İnşallah Gaziantep'imizin kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde nice 100 hayırseverlerle bu yatırımlar dalga dalga büyür, 2022 yılı itibarıyla Gaziantep'te okul altyapısı ile ilgili hiçbir sorun kalmaz." ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, hayırseverler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a milli eğitim camiası adına teşekkürlerini sundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir