• DOLAR 32.453
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2480.08
  • ...
Cizre’de engelliler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Cizre özel eğitim uygulama okulunda sabah etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler, yöresel halay, yarışmalar ve bireysel yetenekler göstererek eğlendiler.

Öğleden sonra Cizre kaymakamlığı koordinesinde engellilerin ve kamu kurumlarının katılımıyla ilçede farkındalık oluşturmak adına yürüyüş düzenlendi. Daha sonra Cizre kaymakamlığı bahçesinde engelliler günü programı düzenlendi.

Cizre kaymakamı ve belediye başkan vekili Mehmet Tunç programda yaptığı konuşmada, engellilerin engelli olmadan yaşayabileceği fiziki koşulları, zihinsel ve düşünsel koşulları oluşturmak için çaba göstermemiz gerektiğini belirtti.

“Engellilerin sorunlarını çözmekle mükellefiz”

Ayrım yapılmadan eşit, adil ve adilane bir hizmet yapacaklarını belirten Mehmet Tunç, “Engellilerin engelli olmadan yaşayabileceği fiziki koşulları, zihinsel ve düşünsel koşulları oluşturmak için tüm çabamızla çalışıyoruz. Bizler engellilerin sorunlarını hissediyoruz. Engellilerin sorunlarını her an hissediyoruz. Bu kapsamda hoşgörünün sevginin ve engellilerin engellerinin kaldırıldığı bir ortamın oluşturulması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu almasını istiyoruz. Bizler devletin yetkili sorumlu insanları olarak idarenin her türlü hizmetini gerçekten her vatandaşımıza eşit şekilde sunmaya çalışıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından şiir okumak için sahneye çıkan bedensel engelli Sümeyye Gözüngül, engellilerle ilgili şiir okurken gözyaşlarına hâkim olamadı ve duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

Programın sonunda engellilere tekerlekli sandalye hediye edildi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir