• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır Müftülüğünden engellilerin ailelerine seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kayapınar ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinde düzenlenen seminerde Diyarbakır İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlerinden Mehmet Ali Aysu konuşma yaptı.

Dünyanın bir imtihan yeri olduğunu ve bununla ilgili ayet paylaşan Aysu, engellilerin bakımı gibi imtihanlar zor olsa da mükafatının büyük olduğunu söyledi.

"Mümin kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle müminin günahından bir kısmını mağfiret buyurur." ile “Kulumu, iki gözünü kör etmekle imtihan ettiğim zaman sabrederse, gözlerine karşılık olarak cenneti veririm." hadislerini hatırlatan Aysu, şöyle konuştu:

İmtihan ağır olabilir ama imtihanı olmayan kimsenin olmadığını da bilmemiz gerekir. Derdin kuldan değil de Allah'tan geldiğine şükretmeliyiz. Bugün cezaevlerine baktığımızda gençlerimiz bir hiç uğruna yattığını, değersiz çıkar ve kavgalarda öldüğünü görüyoruz. Şayet bugün bu imtihanımız olmasaydı farklı sorunlarla karşılaşabilirdik. Belki bu imtihanımız çocuklarımız, eşlerimiz, babamız veya kardeşimizle olacaktı ama Allah bize yakınlarımızla değil kendi eliyle verdi ve inşallah karşılığını da kendisi verecektir.

Aysu, "Bazen engelli bireylerin aileleri, çevredekilerin kendilerine 'sen ne günah işledin de Allah bu çocuğu verdi?' dediklerini belirtiyorlar. Bunlar yakışıksız cümlelerdir. Ona bakılırsa Hazreti Muhammed'in doğmadan babası, doğduktan 6 ay sonra annesi vefat ediyor. Allah'ın kendisine 3'ü erkek 4 kız olmak üzere verdiği 7 evlattan erkekler 1, 2 ve 3 yaşlarında; 3 kızı 22, 23 ve 24 yaşlarında; kalan bir kızı ise Efendimizden 6 ay sonra vefat ediyor. Bu nazardan bakıldığında Peygamber Efendimiz için bir bela verildiğini söyleyebilir miyiz? Efendimiz ki Allah'ın 'Sen olmasaydın bu kâinatı yaratmazdım' sözüne mazhar olmuş bir kişidir. Allah, Peygamberini çok sevdiği gibi imtihanın en ağırını da ona vermiştir. Bu bizim için büyük bir sabır örneğidir." diye konuştu.

Ailelerin, engelli çocukları vesilesiyle sürekli sabır, şifa, güç ve kuvvet isteyerek Allah'ı andıklarına dikkat çeken Aysu, "Demek ki bu çocukların sayesinde siz farkında olmadan her gün Allah'ı çağırıyorsunuz. Allah'ı çağırana Allah sahipsiz bırakır mı? Bırakmaz. Allah-u Teâlâ ona göre sana mükâfatını verecektir." dedi. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir